Kamion hajtott az ünneplő tömegbe a berlini karácsonyi vásárban

Forrás: MTI/AP/Michael Sohn -
karácsony karácsonyi vásár főváros terrorcselekmény Németország Berlin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt MTI értesülései szerint egy teherautó hajtott a tömegbe hétfő este Berllinben, egy karácsonyi vásárban. Úgy tudni, a terrortámadásban legalább kilencen meghaltak és ötvenen megsebesültek.

A merénylet Berlin nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál történt, ami a város egyik legelegánsabb utcájának számít. A Berliner Zeitung című lap úgy tudja, eddig legalább kilenc ember meghalt, legalább ötven pedig megsebesült. Információikat nem sokkal később a rendőrség is megerősítette.

A támadó kilenc civillel végzett Forrás: AFP/Odd Andersen

Sajtóértesülések szerint az elkövetőt a helyszínétől nem messze később sikerült kézre keríteni. Rendőrségi források azt is megerősítették, hogy a támadás során a sofőr mellett ülő személy is életét vesztette.

Ledöntött karácsonyfa előtt tűzoltó egy berlini karácsonyi vásárban Forrás: MTI/AP/Michael Sohn

A lopott teherautó lengyel rendszámú volt, vezetője pedig lengyel állampolgár. Egy rendőr azt állítja, lövést is hallott a támadás idején.

A környéket lezárták, a területet gépfegyveres rendőrök őrzik.

Terrorkészültség a német fővárosban Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Cuneyt Karadag

A rendőrség azt kéri a berliniektől, hogy maradjanak otthon.

Harminchárman haltak meg alkoholmérgezésben Szibériábanhttp://www.life.hu/news/20161219-harmincharman-alkoholmergezesben-haltak-meg-sziberiaban.htmlÖsszesen 33 halálos áldozattal járt a Szibériában történt tömeges alkoholmérgezés. Ráadásul további 21 ember még kórházi ápolásra szorul. News--Nyomoz a rendőrség Schumacher fotójának ügyébenhttp://www.life.hu/news/20161219-lefotoztak-a-labadozo-michael-schumachert.htmlA család és a barátok is gondosan figyelnek arra, hogy nehogy kiszivárogjon egy fotó a híres autóversenyzőről, ám most valahogy ez mégis csak sikerült. News--Elhunyt Makay Sándorhttp://www.life.hu/news/20161219-makay-sandor-elhunyt-a-hires-magyar-szinesz-84-eves-volt.htmlA Dumbledore és George Meldrum magyar hangjaként is ismert színész hosszú betegség után hagyott itt minket. News--Veszély: narancssárga riasztást adtak ki ónos eső miatthttp://www.life.hu/news/20161219-onos-eso-miatt-narancssarga-riasztast-adtak-ki.htmlNem egy baleset történt hétvégén a csúszós utak miatt. Érdemes minél nagyobb odafigyeléssel közlekedni, főként azért mert vasárnap este újabb riasztást adtak ki: ónos esőre figyelmeztetnek. News--76 kapszula kokainnal a gyomrában érkezett Ferihegyre egy venezuelai nőhttp://www.life.hu/news/20161219-kokainnal-a-gyomraban-erkezett-ferihegyre-egy-no.htmlNagyon ideges volt, izzadt és remegett a nő a reptéri ellenőrzésen, ezért egyből sejtették a pénzügyőrök, hogy kábítószert nyelhetett le. A CT-vizsgálat során igazolást is nyert ez a gyanú: 76 kapszula lapult a nő gyomrában. News--Lezuhant egy katonai repülő - 23 ember került kórházbahttp://www.life.hu/news/20161219-katonai-repulogep-zuhant-le.htmlLezuhant egy repülőgép Jakutföldön, sokan megsérültek, kórházba kerültek. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.