Meggyalázták a karácsonyt és a békét: kamionnal hajtott egy férfi Berlinben, az egyik legnépszerűbb karácsonyi vásárba. Tizenkét halálos áldozatot követelt a merénylet, egyes sajtóértesülések szerint 3 magyar is lehet a halottak között.

Fékezés nélkül hajtott a tömegbe egy kamion az egyik legnépszerűbb karácsonyi vásáron Berlinben. A tettes kiléte máig nem ismert, az őrizetbe vett, valószínűleg pakisztáni származású menedékkérő tagadja, hogy bármi köze lenne a bűncselekményhez, és érintettségét egyelőre nem is sikerült bizonyítani, de az Iszlám Állam magára vállalta a merényletet, így az már biztos, hogy terrortámadás történt.

12-en haltak meg a gázolós merényletbenForrás: Getty Images/2016 Getty Images/Michele Tantussi

Összesen 48-an sérültek meg a merényletben, többen súlyosan, 12-en pedig sajnos az életüket vesztették. A Daily Mail értesülései szerinthárom magyar is az áldozatok között lehet. Hivatalosan azonban nem erősítették meg ezt az információt, annyi biztos, a merénylet után hárman jelentkeztek a magyar nagykövetségen, hogy nem találják a rokonukat. A kamion sofőrje is meghalt, a The Sun szerint viszont igazi hősként viselkedett. A lap azt írja, Lukasz Urban mindent megtett azért, hogy megakadályozza a mészárlást, ő ugyanis még élt a merénylet idején és a kormányt is megpróbálta félrerántani. Az utolsó pillanatig harcolt, hogy megmentse az emberek életét.