Jim Carrey volt barátnője öngyilkos lett, a lány anyja pedig beperelte a színészt. A nő azt állítja, Cathriona azért dobta el magától az életét, mert a színész megfertőzte őt, és nem tudott a betegséggel együtt élni. Jim Carrey most azt kéri a bíróságtól, hagyják figyelmen kívül a nemi betegségére vonatkozó állításokat.

Öngyilkos exének édesanyja perelte be a színészt, méghozzá azért, mert a nő úgy gondolja, nagy szerepe volt Jim Carrynek abban, hogy lánya eldobta magától az életét. Az anya szerint ugyanis több nemi betegséggel fertőzte meg Cathrionát a sztár, aki nem tudott együtt élni azokkal. Azt is állították, hogy a nő által beszedett gyógyszereket Jim Carrey váltotta ki álnéven, így közvetlenül is hozzájárult a nő halálához.

Jim Carrey szerint lényegtelen, hogy nemi beteg volt-eForrás: AFP/Valerie Macon/Valerie Macon

A bíróság most azt taglalja, milyen szerepe volt a nemi betegségeknek az öngyilkosságban. A People magazinhoz eljutott dokumentumokban az olvasható, hogy Jim Carrey szerint teljesen irreleváns a fertőzés kérdése. Azt kéri a bíróktól, hogy hagyják figyelmen kívül az erre utaló állításokat, ugyanis nem lényegesek. A színész azt is megemlíti, hogy a Cathriona által írt búcsúlevelek bizonyítják, a nő úgy gondolt rá, mint az egyetlen személyre, akit szeret, és akiben megbízik. Ezzel próbálnak érvelni amellett, hogy Cathriona eltávolodott volt férjétől és anyjától, akik pusztán pénzszerzés céljából perelték be a színészt.