Az éles nyelvéről és kemény kritikáiról ismert Puzsér Róbert karácsonyi műsorában Vágó Istvánról mondta el a véleményét. Szerinte a műsorvezető kvízműsorokban folytatott munkája egyszerűen egy médiahazugság, pontosabban Vágó István maga a médiahazugság. Természetesen a válasz sem maradt el, Puzsért médiabohócnak titulálta a kvízmester.

Puzsér Róbert a HírTV-n futó műsorában – ahol az általa lufinak tartott médiaszemélyiségekről beszél – szentelt egy kis időt annak, hogy elmondja Vágó Istvánról a véleményét. Azt állította, a kvízmester elhitette mindenkivel, hogy ő mindenre tudja a választ, miközben az az előtte lévő papírokra volt felírva. Primadonnának, médiahazugságnak és a Facebookon trollkodó nyugdíjasnak is hívta Vágót.

Puzsér Róbert Vágó Istvánra támadtForrás: VIASAT3/Birtalan Zsolt

"A '90-es évek végén még akkora volt, hogy felvetődött, köztársasági elnöknek jelölik. Ma meg kit találunk a helyén? Egy agresszív, szektás nyuggert, aki a Facebookon trollkodik"– vezette fel Puzsér Róbert Vágó Istvánt a műsorában, de itt még nincs vége. "Ő volt a Kádár-rendszer utolsó és a rendszerváltás első nagy médiahazugsága!"– folytatta a kritikus, aki bővebben is kifejtette, hogy mi a problémája a kvízmesterrel. "Vágó Istvánnal nem az a baj, hogy ne lenne nagy a tárgyi tudása, hanem hogy asszociatív viszonyba hozta a lexikális tudást a műveltséggel, a műveltséget meg az intelligenciával. Ezeknek a fogalmaknak különböző jelentése van, Vágó István azonban összemosta ezeket, és ez a nagy probléma. Sokan kifejezetten Vágó István miatt hiszik azt, hogy a fejükben felhalmozott adatszerű tudás hasznos. Nem a gondolkodásnak meg a vizsgálatnak a különböző nézőpontjai vagy árnyaltsága és sokszínűsége, nem a kreativitás, nem az analitikus, az absztrakciós vagy az asszociációs készség, nem a nézőpont függetlensége, hanem csakis a mindenható tárgyi tudás. Az intelligencia meg a szellemi értékek nem egyenlőek az adatszerű tudással" – mondta a Borsnak.

Vágó István válasza nem maradt elForrás: Origo

A válasz természetesen nem maradt el. Vágó István előbb a Facebookon reagált az elhangzottakra, melynek végére azt írta. "Miért nem perelek az otromba és könnyen cáfolható rágalmazás és a jó hírnév megsértése miatt? Nos, mert a bíróságon egy levegőt kellene szívnom ezzel a médiabohóccal. Annyit meg semmilyen kártérítés nem ér meg" – olvasható a többi között a posztban, de a lapnak is reagált Vágó István. "Puzsér szerint az a baj velem, hogy »asszociatív viszonyba hoztam a lexikális tudást a műveltséggel, a műveltséget meg az intelligenciával«. Nekem pedig az a bajom vele, hogy a rádióban, tévében, minden rendelkezésére álló médiumban rendszeresen ilyen dühkitörésekre vetemedik:»Vágó egy agresszív szektás nyugger, aki a Facebookon trollkodik.« Ez nem pontosan az, amit fentebb állított. Ha egyszer kiderül, mi is voltaképp Puzsér baja, majd megfontolom, érdemes-e bármilyen párbeszédet folytatni vele. Ennek addig csekély esélyét látom" – mondta Vágó.