Puzsér Róbert nekiment Vágó Istvánnak: médiahazugságnak tartja a kvízmestert

Vágó István Puzsér Róbert beszólás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az éles nyelvéről és kemény kritikáiról ismert Puzsér Róbert karácsonyi műsorában Vágó Istvánról mondta el a véleményét. Szerinte a műsorvezető kvízműsorokban folytatott munkája egyszerűen egy médiahazugság, pontosabban Vágó István maga a médiahazugság. Természetesen a válasz sem maradt el, Puzsért médiabohócnak titulálta a kvízmester.

Puzsér Róbert a HírTV-n futó műsorában – ahol az általa lufinak tartott médiaszemélyiségekről beszél – szentelt egy kis időt annak, hogy elmondja Vágó Istvánról a véleményét. Azt állította, a kvízmester elhitette mindenkivel, hogy ő mindenre tudja a választ, miközben az az előtte lévő papírokra volt felírva. Primadonnának, médiahazugságnak és a Facebookon trollkodó nyugdíjasnak is hívta Vágót.

Puzsér Róbert Vágó Istvánra támadt Forrás: VIASAT3/Birtalan Zsolt

"A '90-es évek végén még akkora volt, hogy felvetődött, köztársasági elnöknek jelölik. Ma meg kit találunk a helyén?

Egy agresszív, szektás nyuggert, aki a Facebookon trollkodik"

– vezette fel Puzsér Róbert Vágó Istvánt a műsorában, de itt még nincs vége.

"Ő volt a Kádár-rendszer utolsó és a rendszerváltás első nagy médiahazugsága!"

– folytatta a kritikus, aki bővebben is kifejtette, hogy mi a problémája a kvízmesterrel. "Vágó Istvánnal nem az a baj, hogy ne lenne nagy a tárgyi tudása, hanem hogy asszociatív viszonyba hozta a lexikális tudást a műveltséggel, a műveltséget meg az intelligenciával. Ezeknek a fogalmaknak különböző jelentése van, Vágó István azonban összemosta ezeket, és ez a nagy probléma.

Sokan kifejezetten Vágó István miatt hiszik azt, hogy a fejükben felhalmozott adatszerű tudás hasznos.

Nem a gondolkodásnak meg a vizsgálatnak a különböző nézőpontjai vagy árnyaltsága és sokszínűsége, nem a kreativitás, nem az analitikus, az absztrakciós vagy az asszociációs készség, nem a nézőpont függetlensége, hanem csakis a mindenható tárgyi tudás. Az intelligencia meg a szellemi értékek nem egyenlőek az adatszerű tudással"mondta a Borsnak.

Vágó István válasza nem maradt el Forrás: Origo

A válasz természetesen nem maradt el. Vágó István előbb a Facebookon reagált az elhangzottakra, melynek végére azt írta. "Miért nem perelek az otromba és könnyen cáfolható rágalmazás és a jó hírnév megsértése miatt? Nos, mert a bíróságon egy levegőt kellene szívnom ezzel a médiabohóccal. Annyit meg semmilyen kártérítés nem ér meg" – olvasható a többi között a posztban, de a lapnak is reagált Vágó István. "Puzsér szerint az a baj velem, hogy »asszociatív viszonyba hoztam a lexikális tudást a műveltséggel, a műveltséget meg az intelligenciával«.

Nekem pedig az a bajom vele, hogy a rádióban, tévében, minden rendelkezésére álló médiumban rendszeresen ilyen dühkitörésekre vetemedik:

»Vágó egy agresszív szektás nyugger, aki a Facebookon trollkodik.« Ez nem pontosan az, amit fentebb állított. Ha egyszer kiderül, mi is voltaképp Puzsér baja, majd megfontolom, érdemes-e bármilyen párbeszédet folytatni vele. Ennek addig csekély esélyét látom" – mondta Vágó.

Liz Taylor lenyúlta Debbie Reynolds férjéthttp://www.life.hu/sztarok/20161229-liz-taylor-lenyulta-debbie-reynolds-ferjet-eddie-fishert.htmlNem csak a földi halandóknál, de bizony a sztároknál is előfordul, hogy két barátnő egy pasi miatt ugrik egymásnak: így volt ezzel anno Liz Taylor és Debbie Reynolds is. TV + Sztárok--Kembe Sorel elköltözött Kondákor Zsófitólhttp://www.life.hu/sztarok/20161230-kembe-sorel-es-kondakor-zsofi-szakitottak.htmlNagy szerelemnek indult az övék, nemrég azonban kiderült, már jó ideje nincs együtt Kondákor Zsófi és Kember Sorel. TV + Sztárok--Mata Ricsi pontosan tudta, hogy nem fog nyerni, mégis küzdötthttp://www.life.hu/sztarok/20161229-mata-ricsi-tudta-hogy-nem-o-nyer.htmlKalandos úton jutott végül az X-Faktor élő műsorába Mata Ricsi, aki egészen a fináléig menetelt. Elmondása szerint végig tudta, hogy nem ő lesz a befutó, de ettől még nem adta fel. Meg akarta mutatni ugyanis, hogy mire képes. TV + SztárokOrigoSílécekkel várják az új évet Berkiékhttp://www.life.hu/sztarok/20161229-berki-krisztian-es-csaladja-a-matraba-utazott.htmlA többi sztárral ellentétben, Berkiék nem menekülnek a hó és a hideg elől, hanem oda utaztak, ahol valódi havazást is lehet látni. TV + SztárokOrigoVégleg szakított Nagy Ervin és kedvese http://www.life.hu/sztarok/20161229-kulon-valik-nagy-ervin-es-egykori-parja-rozi.htmlA páros igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy helyrehozzák a kapcsolatukat, de sajnos nem jártak sikerrel. TV + SztárokOrigoOszter Sándort halálosan megfenyegették és meg is támadtákhttp://www.life.hu/sztarok/20161229-oszter-sandort-megtamadtak-es-halalosan-meg-is-fenyegettek.htmlOszter Sándor és több társa ellen vesztegetés gyanúja miatt folyik eljárás, ügyének tárgyalásán azonban betegség miatt nem jelent meg. Felzaklatták a vádak, de otthon sem lehet nyugta: nemrég halálosan megfenyegették a színművészt. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.