Gesztesi Károly megkapta büntetését az ittas vezetés miatt, lassan feledésbe merülne a csúnya eset. Havas Henrik azonban úgy döntött, hogy most mondja el a véleményét. 

Havas a Bors pár nappal ezelőtti cikkére reagált, amiben azt írják, hogy Gesztesi brutális mennyiségű alkoholt ivott a balesete előtt. Havas Henrik posztját változtatás nélkül közöljük: 

„2000 környékén, amikor az egész ország a Heti Hetest nézte, akkor egy cég felajánlotta, hogy bizonyos ideig ad nekem egy Ferrarit – csak úgy. Pontosabban nem csak úgy, hanem hogy azzal járjam a várost, az országot, fellendítve ezzel a cég forgalmát. És akkor én nem kértem a Ferrarit. Azt mondtam, nem illik hozzám. Az igaz, hogy sztárnak sztár vagyok, de amire igazán büszke vagyok, az a szerénységem! Úgy éreztem, hogy nekem egyszerűen nem állna jól egy Ferrari. 
Na mármost, a Gesztesi Karcsi elvette feleségül Liptai Claudiát. Így utólag már nem sértődhet meg azon, ha azt mondom, hogy ez nem volt jó ötlet. Mert mi lett volna, ha beleélem magam abba a Ferrariba, és egyszer csak elveszik? 
Bánatomban alkoholmámorba menekültem volna, és lehet, hogy én is tökrészegen szétgázoltam volna egy rideg járdaszegélyt. Szegény Karcsi! A pohár után nyúlt.
Nem kellett volna se nősülni, se inni.”