Megtalálták a szilveszteri merénylőt: Íme, a tettes!

Forrás: MTI -
terrortámadás fotók szilveszter merénylő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A török rendőrség hétfő este elfogta a szilveszter éjszakai isztambuli merénylet feltételezett elkövetőjét. 

A férfin - aki szilveszter estéjén 39 embert lőtt agyon - Isztambul európai részén, Esenyurt nevű kerületében kattant a bilincs - adta hírül a Hurriyet című török lap. A műveletet különleges rendőri egység hajtotta végre egy lakótelepen. Az NTV török tévécsatorna tudomása szerint a merénylő egy kirgiz barátja lakásában húzta meg magát, és vele volt négyéves fia is, amikor a kommandó rátört. A gyermek védőőrizetbe került.

Abdulkadir Masaripov, a 2017. január 1-i isztambuli merénylet feltételezett elkövetője Forrás: MTI

A férfit orvosi ellenőrzésnek vetették alá, mielőtt a rendőrség központi kapitányságára kerül, hogy a terrorista ellenes egység nyomozói kihallgassák - tudatta a Hurriyet, amely - más török médiumokkal együtt - Abdulkadir Masaripov néven említi a merénylőt.

Az NTV szerint a rendőrség már öt napja tudta, hogy hol rejtőzködik a gyanúsított, és azért halogatta elfogását, hogy megfigyelhesse mozgását, kapcsolatait.

A merénylő szilveszterkor a Reina éjszakai klubba berontva hét percen át lövöldözött. 39 embert ölt meg, 69-et pedig megsebesített, majd sikerült elmenekülnie és 16 napon át bujkálnia a hatóságok elől - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.