Jimmy 16 évvel ezelőtti tragédiájának mindössze két szemtanúja volt: a Király felesége és Hulé Éva. Mindenki emlékszik azonban arra a botrányra, amikor Hulé Éva megváltoztatta vallomását, és azt állította, Jimmy fegyvere dulakodás közben sült el.

Január másodikán volt 16 éve, hogy Zámbó Jimmy tragikus baleset következtében elhunyt. Január 20-án pedig temetésének évfordulója lesz. A hivatalos álláspont szerint Jimmy önkezűleg, de véletlenül vetett véget az életének. Ezt támasztották alá a szemtanúk vallomásai is, egészen addig, amíg Hulé Éva meg nem változtatta a sajátját.

Évekkel Zámbó Jimmy halála után állt elő új vallomással Hulé Éva

„Majdnem egy évtizeden keresztül vívódtam saját magammal, hogy elmondjam-e az igazat" – mondta annak idején Hulé Éva a Blikknek. „Vállaltam minden következményét, hogy kilenc éve hamisan tanúskodtam... Ha nem nyomoznak, nem akarják felelősségre vonni a tettest, arról nem tehetek. Egy biztos, a lelkem megkönnyebbült, hogy elmondtam, mi történt, Jimmy rajongóinak is joguk van tudni az igazat" – vélte a szemtanú, aki akkor azt állította, hogy dulakodás közben dördült el a fegyver akkor, amikor Edit asszony megpróbálta elvenni Jimmytől a pisztolyt. A szakértők azonban mindig is kételkedtek ebben a verzióban, Hulé Éva pedig már a sírba vitte a titkát, ha volt egyáltalán.

Szakértők szerint alaposan megvizsgálták a Király halálának körülményeitForrás: MTI/Földi Imre

"Véleményem szerint az eljárást rendkívül korrekten folytatták le, ami érthető, hiszen Zámbó Imre az ország egyik legnépszerűbb énekese volt. Ha lőfegyver okozza valakinek a halálát, az idegenkezűség tisztázására vitathatatlan módszerek léteznek. Lehetetlen, amit a szemtanú állít, mert az özvegy a tragédia után azonnal lelepleződött volna a lőpor- és ujjlenyomatok miatt" – állítja határozottan Kovács Lajos, a döglött ügyek osztályának egykori vezetője.