Egyre több igazi szupersztár látogat el hazánkba egy-egy filmforgatás kedvéért. Most épp Jennifer Lawrence időzik nálunk, de nemrég Ryan Gosling és Harrison Ford is itt volt. De miért csinálnak annyi filmet hazánkban? Nem véletlen!

Korábban is volt rá példa, hogy nagy sztárok hazánkban forgattak, de az utóbbi időben megszaporodtak a Magyarországon készített filmek! Elég, ha csak az elmúlt néhány hónapra gondolunk vissza, hiszen volt nálunk Tom Hanks, Ryan Gosling és Harrison Ford is, de ha kicsit jobban visszamegyünk az időbe, akkor még több sztárt sorolhatunk fel. Volt itt Melissa McCharty és Jason Statham is. Most pedig Jennifer Lawrence vendégeskedik nálunk.

Most Jennifer Lawrence forgat nálunkForrás: AFP/Patrick Kovarik

A Condé Nast Traveler szedte össze, hogy miért is olyan vonzó célpont Budapest filmkészítés szempontjából. Egyrészt az eklektikus építészete csábító, több ikonikus épületet fedezhetünk fel a filmekben. A Bálna például a Mentőexpedícióban tűnik fel, mint a NASA bázisa, a Keleti pályaudvar pedig az Infernóban. Ezeken kívül is láthattunk gyönyörű budapesti épületeket különböző produkciókban, de a forgatás nagy része általában a Korda Filmstúdióban zajlik. Az építészeten kívül az adó-visszatérítés is csábító a külföldi filmkészítőknek. A sztárok ráadásul gyönyörű helyen szállhatnak meg, mint Corinthia Hotel Budapest, valamint a szórakozási lehetőségek és az éttermek is vonzóak. Rengeteg sztár evett már a Nobuban, és a New York Kávéházban is rengetegen megfordultak. Ha pedig bulizásra kerülne a sor, akkor is van miből válogatni: az Ötkertben például már megfordult Jude Law és Matt Damon is.

Sztárok, akik 2017-ben Magyarországra látogatnak
Tom Hanks, Harrison Ford és Ryan Gosling után 2017-ben újabb nagy színészek érkeznek Budapestre. Van, aki egy forgatás kedvéért lakik egy ideig nálunk, mások viszont egy nagyobb buli kedvéért szállnak meg a fővárosban. Íme, a hozzánk érkező sztárok listája. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!