Nagy sebességgel hajtott a tömegbe Melbourne-ben egy autó, a gázolásban 25 ember megsérült, és hárman életüket vesztették, köztük egy kisgyermek. A rendőrség leszögezte, hogy nem terrortámadás történt.

Nagy sebességgel hajtott a tömegbe Melbourne-ben egy autó. A forgalmas Bourke Streeten történt a gázolás, amelyben legalább 25 ember megsérült, és hárman életüket vesztették. Az áldozatok közül az egyik kisgyermek volt. A rendőrség leszögezte, hogy nem terrorcselekmény történt. 

Állítólag ő az elkövetőForrás: MTI/EPA/.

A sérültek közül többen is súlyos állapotban kerültek kórházba, miután valaki a forgalmas, belvároson áthaladó Bourke Streeten a tömegbe hajtott. Több szemtanú megdöbbenve számolt be a látottakról. "Az emberek csak repültek. Lepattantak a motorháztetőről, és betörték a kirakatokat"  – mondta a The Age című lapnak az egyik szemtanú. A legfrissebb információk szerint összesen 31 embert szállítottak kórházba, de nem mindenkit sérülés miatt, van, aki sokkos állapotba került a látottaktól, azért szorul ellátásra. A rendőrség csak a sofőr letartóztatásáról tett bejelentést. Állítólag a 26 éves James "Jimmy" Gargasoulas volt a gázoló, aki korábban már szembekerült a törvénnyel,  a többi között kábítószer-használat miatt, sőt már börtönben is volt. Rokonai szerint nem volt jó ember. "Jimmy mindig is rossz ember volt" – mondta az egyik hozzátartozója.