Bereczki Zoltán kijelentése sokakat meglepett, de az emberek nagy többsége a színésszel ért egyet. Zoli nem enged a Nemzeti Gyásznapból. 

Mindannyiunkat lesújtott a veronai buszbaleset híre, a gyerekek és a tanárok halála lebénította Magyarországot. Nemzeti szinten osztozunk a veszteségben, osztozunk a fájdalomban.

Budapest, 2017. január 21. Fekete zászló lobog a Szinyei Merse Pál Gimnázium falán a főváros VI. kerületében.Forrás: MTI/Marjai János

A balesetben elhunyt diákok és felnőttek emlékére mára Nemzeti Gyásznapot hirdettek, melynek keretein belül félárbócra vonják a magyar zászlót, egy időben a budapesti Szent István-bazilika Szent István-harangja, Magyarország legnagyobb harangja is megkondul, valamint számos műsor is elmarad a mai napon. 

Bereczki Zoltán szerint a Nemzeti Gyásznapon nincs helye mókázásnakFotó: Mudra László - Origo

Bereczki Zoltán is úgy döntött, hogy a veronai buszbalesetben elhunytak tiszteletére rendezett Gyásznapon nem szeretne vígjátékban szerepelni, hiszen a mai nap nem a móka és kacagás napja. Ugyan a Centrál Színház repertoárjában ma is látható lesz a "Függöny fel!" c. vígjáték, de Zoltán nem hajlandó színpadra állni. Ezt a közösségi oldalára is kiírta, és a kedvelők nagy többsége egyetért Bereczki döntésével.