Kigyulladt egy állatmenhely Kiskunlacházán, hatvan kutya elpusztult

Forrás: Getty Images/Pablo Blazquez/Pablo Blazquez Dominguez -
állatmenhely tűz Kiskunlacháza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kigyulladt egy állatmenhely Kiskunlacháza külterületén. Mintegy hatvan kutya éget benn az épületben szerda este - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy nagy erőkkel oltották a 200-300 négyzetméteres épületet. Az állatmenhelyen a kutyákon kívül macskák is voltak.

Képünk illusztráció Forrás: Getty Images/Pablo Blazquez/Pablo Blazquez Dominguez

"Kiskunlacháza külterületén, teljes terjedelmében égett szerda este egy állatmenhely. Az istállóként szolgáló, 300 négyzetméter alapterületű épületben a tulajdonos elmondása szerint körülbelül 45 állat benn égett, a tűzoltók 1-2 életben maradt négylábút kimentettek. A helyszínre a ráckevei, szigetszentmiklósi és délegyházi tűzoltók érkeztek, egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a tüzet" – árulta el a Blikknek a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.