Elveszíteni valakit mindig nagyon fájdalmas, de még szörnyűbb, ha az eltávozott ember gyilkosság áldozata lesz. Sajnos ilyen megrendítő és végtelenül szomorú esetek a világon mindenhol előfordulnak, a híres emberek közül is sokak életét vette el valaki más. Soproni Ági, John Lennon vagy éppen Tupac Shakur életét is egy másik ember oltotta ki.

Soproni ÁgiNehéz lenne elfelejteni azt, ahogy Soproni Ági színésznő meghalt. Halálának körülményei nemcsak a civil emberek, de még a rendőrök számára is sokkoló. A színésznővel ugyanis saját fia végzett, legalábbis ő bujtotta fel barátját a gyilkosságra. Soproni Ágit megfojtották, majd holttestét feldarabolták, és elásták. A fia mindezt nyereségvágyból tette: anyja vagyonának megszerzése motiválta. A gyilkosságért barátjának 8 millió forintot ajánlott. Mindketten életfogytig tartó börtönbüntetésüket töltik.

Soproni ÁgiForrás: Youtube

John Lennon

John LennonForrás: Origo

A legendás zenész gyilkosa, Mark David Chapman órákig ácsorgott John Lennon háza előtt, hogy lelőhesse őt. Kitartóan várta, hogy Lennon kilépjen, amikor azonban megtörtént, úgy döntött, mégsem süti el a fegyverét. Helyette autogramot kért a zenésztől, aki ezután Yoko Onóval együtt a stúdiójába ment, hogy új dalán dolgozzon. Amikor hazaértek, Chapman még mindig ott várta őket a házuk előtt. Először Yoko Ono haladt el a férfi mellett, majd John Lennon is. A gyilkos a zenész után szólt, ekkor eresztett bele öt golyót. Hiába szállították gyorsan kórházba, már nem tudták megmenteni a legenda életét.

Tupac Shakur

Tupac ShakurForrás: © Mike Segar / Reuters

A világ egyik legismertebb és legelismertebb rapperének dalszövegei tele voltak erőszakkal, ahogy az élete is. Tupac Shakur még börtönben is ült, összesen 11 hónapot töltött a rács mögött, de szabadságát nem sokáig élvezhette. Szabadulása után néhány hónappal, 1996. szeptember 7-én egy fellépésre tartott, amikor meggyilkolták. Kivételesen nem volt rajta golyóálló mellény, pedig egyébként mindig viselte. Éppen a koncert helyszínére gördültek be az autójukkal, amikor megállt mellettük egy másik jármű. Tüzet nyitottak belőle Tupacre, több golyó is eltalálta a sztárt. A rappert azonnal kórházba szállították, de sajnos nem tudták megmenteni az életét.

Sharon Tate

Sharon TateForrás: Northfoto

Roman Polanski feleségével három gyilkos végzett: Susan Atkins, Patricia Krenwinkel és Charles „Tex" Watson. Mindnyájan Charles Manson hippivezér feltétlen hívei voltak, akik vezetőjük parancsára követték el a brutális tettet 1969. augusztus 8-ról 9-re virradó éjjel. Nemcsak a színésznővel, hanem magzatával is végeztek, Sharon ugyanis mindenórás kismama volt. 16 késszúrással oltották ki a színésznő életét, de előbb Sharon barátait ölték meg, neki pedig végig kellett néznie, ahogy meggyilkolják azokat az embereket, akiket szeret. Sokkos állapotban könyörgött az életéért, de hiába. A mészárlás után Atkins a színésznő vérébe mártott egy törülközőt, és a „Pig" (Disznó) szót mázolta vele a bejárati ajtóra. Különös kegyetlenséggel gyilkolták meg, de a nyomozás során kiderült, hogy ennél is brutálisabb dolgot szerettek volna véghezvinni: ki akarták vágni a magzatot az anyja hasából.

Gianni Versace  

Gianni VersaceForrás: Northfoto

Neve még ma is él, hiszen ő alapította a híres Versace márkát. 25 évesen költözött Milánóba azért, hogy a divatszakmában kezdjen el dolgozni, néhány évvel később pedig meg is nyitotta az első butikját. A sikerre sem kellett sokat várni, kollekciói nagyon hamar népszerűek lettek. Őt tekintik a XX. század második felének egyik legszínesebb és legtehetségesebb divattervezőjének. Gianni Versace 50 évesen lett gyilkosság áldozata. A divattervező épp szokásos reggeli sétájáról tért vissza Miami Beach-i villájához 1997 nyarán, amikor lelőtték. Gyilkosa, az ámokfutó Andrew Cunanan röviddel ezután öngyilkos lett. A rendőrségi jelentés szerint ugyanazzal a fegyverrel ölte meg magát, ami Versace halálát is okozta.