Tüzet nyitott, és súlyosan megsebesített egy francia katona a párizsi Louvre Múzeumánál pénteken egy késsel rátámadó férfit.

A Reuters hírügynökség úgy értesült rendőrségi forrásból, hogy a férfi bőrönddel akart bemenni a múzeumba, a BFM francia hírtelevízió szerint pedig két hátizsák volt nála, s miután a bejáratnál a katonák feltartóztatták, késsel próbált az egyik katonára támadni, aki ötször rálőtt. A támadó súlyosan megsérült a hasán, de magánál van. A katona könnyebben sérült.
 

Forrás: AFP/Alain Jocard


A hátizsákokat a BFM hírtelevízió szerint már átvizsgálták a rendőrök, nem találtak benne robbanószerkezetet, viszont két darab kést igen. Párizs rendőrfőnöke elmondta, hogy a támadó machetével támadt, és rávetette magát a katonára. A DailyMail információi szerint terrortámadás történt, a férfi Allahu Akbart kiabált, amikor rárontott a katonára. A motivációja egyelőre ismeretelen.

A támadás délelőtt 10 órakor történt, a múzeum alatt található Carrousel du Louvre bevásárlóközpont bejáratánál. A múzeumot kiürítették, a környékét és a környékbeli metrómegállókat lezárta a rendőrség.