Az örömhírt és a győzelmet egy váratlan baleset követte: egy jégpáncéllal borított útszakasz okozta a szerencsétlenséget. 

Január utolsó napjaiban rendezték meg Kecskeméten az Országos Judo Bajnokságot, ahol Szabó Frigyes is szerepelt, sőt meg is védte a címét. A 22 éves sportoló a helyszínen még kitörő örömmel fogadta a gratulációkat, ám néhány órával később komoly autóbalesetet szenvedett

Szabó Frigyes az édesapjával utazott, amikor a baleset történtForrás: Facebook/Varga Cseppek Judo SE

„Édesapámmal, egyszersmind edzőmmel autóztunk hazafelé Únyra, amikor Szomor és Máriahalom között egy jeges útszakaszon irányíthatatlanná vált a Ford Focusunk. Pedig semmiféle hibát nem követtem el, ám a kocsi mégis megállíthatatlanul sodródott az út széle felé, ahol egy nyírfa törzsén gellert kapott" – mesélte Frigyes. 

Ezt követően egy 12 méter mély szakadékba zuhant az autó, a benne ülők nem tehettek semmit ez ellen. A jármű hosszanti irányban megpördült, majd négy kerékre érkezve csapódott be a földbe. 

Mivel mindannyian használták a biztonsági övet, szerencsére kisebb zúzódásokkal megúszták a balesetet. Az autó azonban hasznavehetetlen romhalmazzá törött – írta meg a Bors.