Újabb feltételezés kapott szárnyra a veronai buszbalesetről, miszerint a busz elejébe illegálisan építettek egy póttankot. A busztársaság vezetője, Czakó Tibor cáfolta ezeket a híreszteléseket.

Még mindig nem zárult le a nyomozás a veronai buszbalesetről, egyelőre nem tudni, hogy mi okozta ezt a hatalmas tragédiát, melyben 16 ember vesztette életét. A sajtóban nemrég újabb feltételezés kapott szárnyra a lehetséges okokról. Az Origo információi szerint a busz elejébe illegálisan póttankot építhettek, ezért gyulladhatott ki olyan hamar a busz első része. A társaság cégvezetője cáfolta ezeket a híreszteléseket.

Nem volt póttank a busztársaság vezetője szerintForrás: AFP/Handout

Czakó Tibor azt írta, a gyári leírások bizonyítják, hogy a busz elejénél, jobb és baloldalon gyárilag felszerelt üzemanyag-tartályok vannak. A képeken jól látható a gyári töltőnyílás. Azt is leírta, hogy mitől borulhatott olyan hamar lángba a busz eleje. Czakó Tibor szerint a balesetben a a jobb oldali üzemanyagtartályt már a szalagkorlát megsértette, és a kidöntött villanyoszlop rövidzárlata lobbantotta be a kiömlő gázolajat, miként azt kép- és videofelvétel is igazolja - írta az MTI-hez eljuttatott közleményben.