Hiába tett részletes beismerő vallomást az eddigi gyanúsított P. László, az nem derült ki, hogy miért követte el a bűncselekményt. Nem világos, mi vette rá.

Részletes beismerő vallomást tett P. László, akit a Teréz körúti robbantással gyanúsítottak. Beismert tulajdonképpen mindent: azt, hogy ő készítette a bombát, ő választotta ki a helyszínt és ő is helyezte el a pokolgépet. Ő volt az, aki beindította a szerkezetet, de azt senki nem tudja, hogy miért. P. Lászlónak nem volt bűntársa, azt vallotta, hogy a megsérült rendőröket nem is ismerte, és nincs is baja a rendőrséggel.

Hiába tett beismerő vallomást, nem tudni, miért robbantottForrás: TV2

"A bűncselekmény indítéka továbbra is homályba vész. Annak ellenére kibogozhatatlan, hogy miért tette, hogy minden kérdésre aprólékos részletességgel válaszol. A kihallgatószoba minden résztvevőjének olyanok ezek az órák, mintha érzelmi hullámvasúton ülnénk" - mondta a Blikknek dr. Brunner László, a gyanúsított védője. P. László szerdán folytatja a vallomástételt. P. László édesapja továbbra is hisz fia ártatlanságában. "Messziről bűzlik ez az egész, ennyit mondhatok! Az biztos, hogy én kiállok a gyerekem mellett, bármi is történik" - mondta az apa.