A NetPincér csapata utánajárt, többek között vajon miért várják annyira a sztárok az Oscar-díjátadót. A magyarázat, bár meglepő, mégis igen egyszerű. Az egész éves fogyókúrával járó koplalás, éhezés után végre elengedhetik magukat és végigehetik Wolfgang Puck, az esemény séjének teljes menüjét. Íme, néhány alapanyagadat az estéről: 3500 miszótölcsér, 7 kilónyi szarvasgomba, 160 kiló atlanti tonhal, 7500 garnélarák, 2375 perec, 4250 kézzel készült gnocchetti és 70 kiló ruccola. Ami az ételeket illeti: idén a kaviár- és lazac-Oscar mellett aranyporos popcorn, cukorborsó falafel és tárógyökér taco is lesz garnélával és mangóval az asztalokon.

Vasárnap rendezik a 89. Oscar-díjátadót, ahol a menüt idén is Wolfgang Puck állítja össze, aki már 1985 óta az esemény hivatalos séfje. Az idei eseményt a Los Angeles-i Dolby Theatre Ray Dolby báltermében rendezik. A tavaly díjat nyert Saul fia után idén is van miért izgulnunk, ugyanis Deák Kristóf Mindenki című filmje bekerült az 5 legjobb élőszereplős rövidfilm közé.

Forrás: Origo

Na, de mit fognak enni a bálon a díjátadót végigizguló vendégek? És a folyton diétázó hírességek? A Variety beszámolója szerint 3500 miszótölcsér, 7 kilónyi szarvasgomba, 160 kiló atlanti tonhal, 7500 garnélarák, 2375 perec, 4250 kézzel készült gnocchetti és 70 kiló ruccola is szerepel az alapanyagok között. A közönség megkóstolhatja Puck hagyományos ajánlatait, de a séf minden évben készül újdonságokkal is. Idén a kaviár- és lazac-Oscar mellett aranyporos popcorn, cukorborsó falafel és tárógyökér taco is lesz garnélával és mangóval. "Ha valaki öt kaviáros krumplit enne, akkor annyit kap. Ha párolt bordát kíván vagy csirkés pitét, esetleg miniburgert vagy valamilyen pizzát, amit csak akar, tőlünk megkapja" - ígérte Puck, és hozzátette, csokoládébüfé, lávatorta és vörösbársony gofri is várja a sztárokat, akik többek között  whiskeykoktélt fogyaszthatnak, finom pezsgőkkel koccinthatnak, és végigkóstolhatják Francis Ford Coppola borászatának remekeit.