Az olasz hatóságok vizsgálatai szerint a sofőr mulasztása okozta a tragikus balesetet.

A veronai autópálya-rendőrség úgy ítélte meg, hogy emberi hiba miatt került sor a szörnyű tragédiára. A Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóit szállította a busz, amely ismeretlen okokból kigyulladt, és ennek következtében 16 ember életét vesztette, 26-an pedig megsérültek. 

Girolamo Lacquaniti, a veronai Polstrada parancsnoka szerint emberi mulasztás miatt történt a baleset, ugyanis semmilyen jel nem utal a gépjármű műszaki meghibásodására.

A veronai buszbaleset ügyében újabb fejlemények kerültek előForrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Handout / Polizia Di Stato

Véleménye szerint a sofőr rosszulléte vagy elalvása okozhatta a mulasztást, éppen ezért január végén az ügyészség a baleset idején a volán mögött ülő sofőrt nevezte meg gyanúsítottként. Ezenkívül a veronai egyetem orvosszakértői folyamatosan várják az áldozatokkal kapcsolatos boncolási eredményeket, ugyanis ez is nagyban hozzájárul a baleset menetének pontos feltárásához.

Továbbá azt is megtudtuk, hogy a magyar és az olasz hatóságok azóta is folyamatos kapcsolatban állnak egymással, de nemcsak a vizsgálatok miatt, hanem mert 

"életre szóló emberi kapcsolat jött létre a veronai Polstrada emberei és a magyarok között" – írta meg az Origo.