9 év börtönre ítélték a lúgos támadó orvost

Forrás: Thinkstock -
orvos támadás lúggal leöntött asszony
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2013-ban történt ügy a mai nappal véget ért. Megszületett az ítélet, mely szerint B. Krisztián 9 évet fog börtönben tölteni. Az ítélet jogerős. 

A férfi 2013. március 12-én reggel 8 előtt a lakásában támadta meg áldozatát, akit előbb a földre teperte, majd kábító hatású injekciót adott a szeretője combjába. Ezután leöntötte lúggal a nő nemi szervét, majd szőnyegbe csavarta a testét, és távozott.

Elkábította és lúggal leöntötte szeretőjét a férfi Forrás: Thinkstock

Az idén, február 24-én folytatott tárgyaláson Zacher Gábor véleményét is kikérték, aki egyértelműen az áldozatul esett Erika mellett foglalt állást. A bíróság ma reggel nyilvánosságra hozta az ítéletet, de a vádlott ügyvédje továbbra is küzdött védence igazáért. Az általa benyújtott szakértői vélemény szerint becslési hiba történt és Erika testfelületének jóval kevesebb százaléka égett meg.

Erika ügyvédje ekkor olyan fényképeket mutatott be a sérülés keletkezésének időpontjából, amelyeket korábban nem látott a bíróság, és továbbra is állította: a sérülések életveszélyesek voltak. Az ügyvéd ezt követően is azt próbálta bizonyítani, hogy Erika sérülései korántsem voltak olyan nagy méretűek, mint ahogy azt ők állítják, ezt azonban az orvos szakértők egyhangúan megcáfolták.

Ha az ember megiszik egy korty sósavat, a nyelőcső sérülése a testfelületének egy százalékát se teszi ki, azonban 70-80 százalék az esélye, hogy belehal - reagált Zacher Gábor.

Zacher Gábor Fotó: Polyák Attila/Origo

Az ügyvéd ezután még szóvá tette, hogy ha összeadjuk az egyik lelet által közölt méreteket, még mindig nem teszi ki az 1500 négyzetcentimétert, ami egy ember bőrfelületének összmérete, tehát nem lehetett akkora a sérülés, mint ahogy a két szakértő állítja.

"Ügyvéd úr, azt maga se gondolja komolyan, hogy minden embernek ugyanakkora a bőrfelszíne?" - zárta le egyszerűen doktor Molnár Miklós.

A Fővárosi Ítélőtábla 9 év börtönbüntetésre ítélte a lúgos dokit, ezzel súlyosbították az eredetileg 4 év börötnről szóló elsőfokú ítéletet. A következő 9 évre eltiltották a közügyektől, a praxisától pedig véglegesen - írta meg a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.