Elítélték a brutális lúgtámadással vádolt gyerekorvost

Forrás: Thinkstock -
lúg gyermekorvos orvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán elsőfokú ítélet született annak a gyerekorvosnak az ügyében, aki még 2013-ban földre teperte, megkötözte, majd kábítóinjekcióval combon szúrta egykori szeretőjét, akinek ezután lúggal öntötte le a nemi szervét. A férfi a tárgyaláson végig tagadta a bűnösségét.

Az orvos 2013-ban még a Budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatója volt, és az ítélethirdetésig gyerekorvosként dolgozott. Ám szerdán elsőfokon négy év börtönbüntetést kapott, emellett 6 évre a közügyektől,

5 évre pedig az orvoslástól is eltiltották.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A vádirat szerint a tettes 2013. március 12-én reggel 8 előtt a lakásában támadta meg áldozatát. Előbb a földre teperte, majd kábító hatású injekciót adott a combjába. Ez után leöntötte lúggal a nő nemi szervét, majd szőnyegbe csavarta a testét, és távozott. A nő életét megmentették,

morfiumos kezelést kapott.

Az ügy azért érdekes, mert 2014 júniusában az ügyészség a bizonyítékok ellenére mégis a nyomozás megszüntetéséről, a bizonyítékok kiadásáról, illetve megsemmisítéséről hozott határozatot, ami ellen az áldozat panaszt nyújtott be. A felettes ügyész így elrendelte a nyomozás folytatását, majd a férfi ellen vádat emeltek életveszélyes testi sértés miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.