Daily Mail információi szerint a brit trónörökös mentőhelikoptere majdnem összeütközött egy drónnal. Egyelőre nem tudják, ki irányította a szerkezetet, illetve azt sem, hogy szándékos volt-e az akció.

Úgy tudni, a helikopter egy 11 éves kisfiút szállított, aki súlyosan megsérült a lábán, amikor elütötte egy busz. Éppen egy londoni kórház felé tartottak Vilmos herceggel a fedélzeten, amikor egy drón jelent meg a látóterükben.

Vilmos herceg évek óta repül a brit kutató-mentő alakulat tagjakéntForrás: AFP/John Stillwell

A szakértők a Daily Mailnek elmondták, hogy

ha összeütköztek volna, minden bizonnyal lezuhan a helikopter. 

A vizsgálatok megállapították, hogy a drón túl közel repült a helikopterhez. Azonnal értesítették a hatóságokat, de egyelőre még nem tudják, ki irányította a drónt, amely jóval a megengedett repülési magasság felett tartózkodott. Így még az sem derült ki, hogy szándékosan vagy véletlenül közelítette meg a trónörökös gépét.

Mint ismeretes, Vilmos herceg 2009 januárjában került a brit légierő állományába, és azonnal megkezdték a kiképzését. 

A helikoptervezetői vizsgát egy évvel később tette le a RAF Shawbury légitámaszponton, de nem sokkal később áthelyezték a RAF Valley támaszpontra, hogy az alakulatában előszeretettel használt Westland Sea King típusú helikopter vezetésére is kiképezzék. 2010 óta irányít ilyen gépet a brit kutató-mentő csoport tagjaként - írja az Origo.