Egyelőre semmiképp se hagyd otthon a meleg ruhát, egyre hidegebb lesz. 

Bár a húsvét is elég hűvös lesz, a meteorológusok szerint ez mind semmi, az igazi lehűlés keddre és szerdára ér ide, akár hózáporra, viharos szélre is lehet számítani a magasabban fekvő településeken. 

Forrás: Thinkstock

Húsvét vasárnap napközben fokozatosan csökken a felhőzet, miközben egyre inkább megerősödik az ÉNy-i szél. A középső és a nyugati tájakon viharos széllökések is lehetnek. 12 és 17 fok között alakul a csúcsérték.

Húsvét hétfő délelőtt változóan felhős időre van kilátás, csak néhol alakul ki zápor. Délután már sok felhő lesz felettünk, és egyre többfelé alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. A reggeli 2 fokról 14 fok közé melegszik a levegő.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délen és keleten többfelé, máshol csak elszórtan valószínű csapadék. Erős lehűlés kezdődik, mindössze 10 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szerdán a nagy bizonytalanság mellett folytatódik a lehűlés. Sokfelé viharossá fokozódik az északi szél és kelet felé haladva egyre több eső ígérkezik. 5 és 10 fok közé süllyed a hőmérséklet, a magasabb hegyeinkben hózápor is kialakulhat.