Bármeddig trükközhetett volna az áfával Gáspár Győző, ha az illegális autókereskedők mintáját követik – állítja a Bors szakértője. Így azonban börtön várhat rájuk az elkobzott milliók miatt.

Pénteken tartottak házkutatást az adóhivatal munkatársai Győziék otthonában, sőt, Gáspár Evelin lakásában is. Ékszereket, pénzt és öt nagyon drága autót is lefoglaltak. Győzőt és társait azzal gyanúsítják, hogy tíz autó többszöri eladása után több mint negyvenmillió forint adót nem fizettek be az államnak. A Bors megkeresett egy szakértőt, aki elmondta, hogyan lehet ezzel a módszerrel nagyon sok pénzt keresni:
"Többen csalnak ebben az országban ilyen módon, mint azt az átlagember el tudná képzelni... Külön iparág fejlődött ki a külföldről behozott és utánuk adót nem fizetők táborából. A legnagyobb probléma a rossz európai szabályozás. A vevőnek nem abban az országban kell adót fizetnie, ahol megveszi a kocsit, hanem ott, ahol a vásárló cége be van jegyezve. Vagyis ha van egy szlovák cégem, veszek egy autót Németországban, és azt behozom Magyarországra eladni, akkor Szlovákiában kellene az adót fizetnem. Már ha keresik a kocsit, de nem szokták... Ahogy kiderült, Győzikéék magyar strómanokat is bevettek a láncba, szerintem ezért buktak le. Ha csak külföldi cégekkel trükköznek, nehezebben csípik őket fülön."

Gáspár Győzőt adócsalással vádolják

Győző ügyében hamarosan vádemelés következhet, és a showman nem lehet nyugodt. Négy évvel ezelőtt 1,8 év börtönre ítélték adócsalás miatt, igaz, három évre felfüggesztve. Ha a mostani esetben bebizonyosodik a bűnössége, akkor több év börtön vár rá, ugyanis a próbaideje alatt követte el az áfacsalást.