Elképesztő eset történt Indiában. 5 és 9 éves gyerekeket akartak házasságra kényszeríteni, ám az utolsó pillanatban közbe léptek a gyermekvédelem emberei. 

Már az oltár előtt állt az 5 éves menyasszony és a 9 éves vőlegény, akiket a gyermekvédelmisek mentettek meg a házasságtól. A indiai Telangana államban történt szertartás ugyanolyan pontossággal lett megszervezve, mintha felnőtt emberek egybekeléséről lett volna szó. 

Férjehz akartak adni egy 5 éves kislányt Indiában (képünk illusztráció)Forrás: AFP/Manjunath Kiran

Ám az utolsó pillanatban megérkeztek az Indiai Gyermekjóléti Minisztérium hivatalnokai, akik az ölükben cipelve vitték ki a zokogó kislányt a szörnyű eseményről. Egy videófelvétel is készült erről a pillanatról, ahogy éppen egy gépjárműbe helyezik a sokkos állapotban lévő gyereket.

Egy gyermekek jogaival foglalkozó aktivista, Achyuta Rao elmondása szerint a kicsik szülei szervezték meg az esküvőt, ugyanis nemrég valaki váratlanul meghalt a közvetlen környezetükben. A népi hiedelem szerint azonban az ezzel együttjáró balszerencsét csak úgy lehet elkerülni, ha valamilyen örömteli eseménnyel kiváltják azt - írta meg a Mirror.

 

Szívszorító: Egy édesapa feleségül vette kétéves lányát
A furcsa döntés hátterében egy ígéret áll. A brit légierő pilótájának és feleségének harmadik gyermekénél, Poppy-Mailnél az orvosok februárban diagnosztizálták a rák egyik agresszív fajtáját, ami a kislány veséjéből indult és rohamgyorsasággal terjedt szét más szervekre. Olvass tovább itt...