Rékasi Károly motorbalesete óta sok mindenen ment keresztül. Hosszú idő volt, mire rendeződött az állapota, addig színpadra sem állhatott. Úgy néz ki, ennek vége: újra játszani fog a színész. 

Rékasi Károly motorbalesete több mint két éve volt, hosszú időbe telt, mire a színész lába helyrejött. Még az amputálástól is tartania kellett egy időben, de szerencsére már elmúlt a veszély. Így már csak az a kérdés maradt, mikor áll vissza dolgozni, hiszen anyagi helyzete nem túl biztató. A válasz Verebes Istvántól érkezett: hamarosan Rékasi játszani fog egy általa rendezett darabban. "Felújítjuk azt a produkciót, ami csak egy előadást, a premiert érte meg annak idején. Ez a Boldogság című darab, amit nagyon szerettem, jó munka volt. Azért is várom, mert újra együtt dolgozhatok benne Rékasi Károllyal, aki már, ahogy látom, egész jól van" – mondta a Borsnak Verebes István. Ezt a jó hírt Rékasi Károly is megerősítette. 

Rékasi Károly visszatérFotó: Marton Szilvia/Origo

Ahogy a darab címe is jelzi, nekem most ez a legnagyobb boldogság.  Sosem titkoltam, hogy nekem három szerelmem van. Ebből egy magánéleti, aki Pikali Gerda, kettő pedig hivatásbéli, melyből az egyik a József Attila Színház, és az általa nyújtott lehetőségek. Ebből a legszebb ékesség, a Boldogság című darab (...) Volt egy fantasztikus próbaidőszakunk Verebes Istvánnal, aki rendkívül gazdag szellemiségű és nagyon jó színházi gondolkodású ember. Aztán sajnos csak egy előadást ért meg a darab.  Gerda ezt egyébként előre látta, mert tudta, hogy a következő héten műtétem lesz, de direkt nem szólt, mert úgy érezte, a lelkemnek szüksége van erre a premierre. Szóval megvolt az első előadás, ami hatalmas siker volt, de következő héten be is kerültem a kórházba. Most újbóli bemutatóra készülünk"mondta a Borsnak Rékasi.