40 éve húzódik Polanski zaklatási ügye - A áldozat besokallt

Forrás: AFP -
Roman Polanski
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már negyven éve húzódik Roman Polanski filmrendező zaklatási ügye, amelynek mostani tárgyalásán az áldozat, Samantha Geimer maga kérte, ejtsék a vádat.

Samantha Geimer-t 13 éves korában szexuálisan zaklatta az akkor 53 éves rendező. A törvény elől akkor Polanski Európába menekült. A vád: a fiatalkorú lányt drogos befolyásoltsága alatt megerőszakolta.

Az amerikai elfogatóparancs miatt Polanski sohasem térhetett vissza otthonába és az Oscar-díjat sem vehette át egyetlenegyszer sem, pedig A zongorista és Chinatown rendezéséért kétszer is megkaphatta volna azt.
Roman Polanski Forrás: AFP

A mostani Los Angelesben lefolytatott tárgyaláson a bántalmazott nő személyesen is megjelent, hogy megfogalmazza kérését - azt szeretné, ha ejtenék a vádakat - amelyet a helyettes államügyész egyelőre nem támogatott - irja a hollywoodreporter.com nyomán a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.