Nem mindennapi életszakaszon van túl Rékasi Károly, de állítása szerint az égiek vigyáznak rá: többször is került már életveszélyes helyzetbe. 

Rékasi Károly az utóbbi időben komoly traumákon esett át a motorbalesetének köszönhetően, de szerencsére már elmúlt a halálfélelme, újból vezetni és motorozni kezdett. Az egyik lába sajnos 4 centiméterrel rövidebb lett, de egy profi gyógytornásszal gyakorol heti három alkalommal annak érdekében, hogy minél hamarabb képes legyen bot nélkül járni. 

A sztár nemrég arról mesélt, hogy többször is volt már életveszély-közeli helyzetben, bár egyik sem végződött (szerencsére) ilyen rosszul, mint a legutóbbi baleset: 

Rékasi Károly életében többször is történtek már bizarr dolgokFotó: Marton Szilvia/Origo

"Néhány évvel ezelőtt a járdán várakoztam, előttem gyalogátkelőhely. Amikor odaléptem az oszlophoz, és megnyomtam az átkelő gombját, a mögöttünk tornyosuló ház tetejéről egy hatalmas deszka csapódott be, óriási robajjal arra helyre, ahol korábban álltam. A szeles időben a vihar ereje szaggatta le. Ha nem lépek odébb, ott, helyben szörnyethaltam volna" - mesélte Károly. 

A József Attila Színházban is hasonlóan bizarr dolog történt a színésszel, egy előadás közben. Károly egy kollégájával beszélgetett két egymás mellé tolt széken ülve a jelenetben, majd egy váratlan pillanatban egy óriási vascső zuhant le a menyezetről, pontosan a színészek mellé - írta meg a hot! Magazin.