Bayer Friderika 1994-ben negyedik lett az Eurovíziós Dalfesztivál nemzetközi döntőjén. Ma már nem szívesen énekli a Kinek mondjam el vétkeimet című slágerét. De vajon miért?

"Ez egy nagyon nehéz szövegű, komoly dal, szinte lélekmarcangoló. Még csak nem is eurovíziós dal... Mi is akkor, '94-ben ezzel akartunk egyediek lenni. De ma már más életem van, sokkal vidámabb, nehéz most ezzel a régi dallal azonosulnom" - mondta Friderika a Borsnak egy jótékonysági koncerten. Majd hozzátette, nagyon boldog, hogy a közönség a mai napig kedveli a dalt.

Nagy kérdés, hogy a 90-es években miért nem futott be az énekesnő a nemzetközi piacon... 

"A verseny után kaptam külföldi megkereséseket, de nem volt mögöttem csapat, aki ezt menedzselhette volna. Sorozatosan falakba ütköztem, és azt láttam, hogy amortizálódik ez a siker..."  

Friderika ma már csak a vasárnapi istentiszteleten énekel. Koncertet 2006 óta nem vállal. 

"Akkor érkeztek a fiaim is, és egyértelművé vált, hogy inkább főállású anya leszek."  

Az énekesnő és párja a tizenegy éves Krisztofert és az ötéves Robit is örökbe fogadták. "Tíz évig próbálkoztunk a férjemmel, lombikprogramba nem vágtunk bele. Nem voltam elég bátor, féltem, hogy csalódás és fájdalom lesz, ha elveszítek egy babát. Fél évvel az elhatározás után, hogy örökbe fogadunk, már a karomban tarthattam az akkor 18 hónapos Krisztofert. Amikor először megláttam, azt mondtam, ő a fiam."

Bayer FriderikaForrás: friderika.com