Ambrus Attila ma csendes környezteben, nyugodtan éldegél fazekasként, de korábban bizony megcsapta a bűn szele: nagyon félt, hogy visszaesik!

Ambrus Attila már beilleszkedett a társadalomba, szabadulása után azonban nem volt könnyű dolga. A Viszkis rabló néven elhíresült férfi majdnem harminc bankot, takarékszövetkezetet, utazási irodát és postát rabolt ki, ezek miatt 13 évre zárták börtönbe. Ott diplomát szerzett és kitanulta a fazekas mesterséget, szabadulása után mégis nehéz volt kibírnia, hogy ne kövessen el semmilyen bűnt. 

Ambrus Attila félt, hogy újra rabolni fogForrás: Ambrus Attila Facebook oldala

"Mivel a meglévő kettős személyiségem mellett nekem már alapból is bonyolult volt az életem, így a bűn valamilyen szinten ott ólálkodott mögöttem, onnantól kezdve, hogy kinyílt előttem a börtönajtó. Nyilván nem volt egyszerű dolog kibekkelni a szabadulásom után azt az öt évet úgy, hogy ne csináljak valami ostobaságot. Öntörvényű ember lévén, ez sokszor a szerencsén múlt, de dolgoztam is érte sokat, hogy beálljak ebbe a kinti rendszerbe. Rengeteg erőfeszítésembe került, hogy én is a normális emberek életét éljem" - mondta a Borsnak Attila, aki ma már párja mellett boldogan él. "Minden reggel boldogan indul a napom. Nagyon tudok örülni ugyanis annak, hogy madarak csiripelésére ébredhetek, vagy hogy kinyitom a szemem, és az ablakon, amin éppen kinézek nincsen rács" - mondta a Viszkis.