Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze újra gyászol: kedves pályatársa, Schubert Éva távozott az élők sorából.

"Az elmúlt hónapokban több nagyszerű pályatársat, barátot veszítettem el, és nagyon fájónak érzem a hiányukat. Szorongva gondolok arra is, hogy nemsokára én következem" - nyilatkozta Máthé Erzsi.

Máthé ErzsiFotó: MTI/Zih Zsolt

"Minden fizikai fájdalmam ellenére szeretem az életet, de már régóta félek az elmúlástól, mostanában egyre többet érzem, hogy nemsokára be kell fejeznem földi pályafutásomat" - mondta a 90. születésnapját idén ünneplő Máthé Erzsi, akinek ilyenkor eszébe jut, hogy

már csak ketten vannak az utolsó mohikánok közül:

ő és Töröcsik Mari, akivel együtt választották be a nemzet színészeinek sorába. (Törőcsik Marit jelenleg kórházban ápolják és mesterségesen táplálják.)

Legutóbb a nála négy évvel fiatalabb kolléganőjét, Berek Katit búcsúztatták a nemzet színészei. "Szomorú hangulat tört rám a minap is, amikor Schubert Éva ment el, aki utolsó éveiben - hozzám hasonlóan - már csak járókerettel vagy kerekesszékkel tudott kimozdulni a lakásából. Tudom, hogy mennyire megviselte a betegsége, Évának csontritkulása volt, és egy csípőműtéten is átesett".

Máthé ErzsiForrás: filmkultura.hu, nemzetiszinahz.hu

"A szerepjátszás volt a mindenem, de öt éve letettem, magam mögött hagytam. Nem hiányzik, nem szoktam a színházzal álmodni, nem gondolok rá. Persze ez furcsa érzés és egyben nagy gyötrődés is"- mondta a Blikknek a díva. "Mivel mindig is lámpalázas voltam, sokat gyötrődtem és küzdöttem, ez a megterhelés teljesen elhasználta az idegrendszeremet és tovább már nem akartam ezt a küzdelmet."