Medve ölte meg gondozóját egy svédországi állatkertben

Forrás: -- -
medve támadás állatkert Svédország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Medve támadott gondozójára Európa egyik legnagyobb ragadozóparkjában, a férfit súlyost sérülésekkel vitte kórházba egy mentőhelikopter a Svédország középső részén fekvő Orsa Rovdjursparkból, de életét már nem tudták megmenteni.

A 19 éves férfi pénteken az egyik üres medvekarámot takarította, amikor megtámadta egy barna medve, amelyik a kerítés alatt ásott magának utat - közölte a helyi rendőrség szóvivője. A férfi kilétét nem fedték fel, csupán annyit közöltek, hogy a medve harapása okozta sérülésekbe halt bele.

A látogatók egy csoportja látta a támadást, ők a karámon belül tartózkodtak, hogy megtapasztalják, milyen az állatgondozók élete. Nagyon megrázta őket az eset, ám közülük mindenki sértetlen maradt. Kimenekültek a karámból, amikor a medve megtámadta a gondozót - mondta el Sven Brunberg, az állatkert szóvivője. Az állatkertet délutánra bezárták, a kétéves medvét elaltatták.

Medve ölte meg gondozóját egy svédországi állatkertben - Képünk illusztráció Forrás: --


Az Orsa Rovdjurspark Stockholmtól mintegy 330 kilométerre északnyugatra fekszik, az északi féltekén élő ragadozóknak, köztük medvéknek, farkasoknak, tigriseknek és hiúzoknak ad otthont. A parkot 1986-ben nyitották meg, területe eléri a 325 ezer négyzetmétert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.