Ambrus Attila a Viszkis rabló néven híresült el, történetét mindenki ismeri, de még ma sem tudunk minden részletet, például azt, mihez kezdett volna a zsákmánnyal, ha nem kapják el! Hiszed vagy sem, éppen akkor akart jó útra térni: 50 millióval menekült volna el Magyarországról. 

Ambrus Attilát már akkor is ismerték az emberek, amikor még nem tudták, hogy ő áll a bankrablások mögött. A Viszkis rabló igazi szenzáció lett Magyarországon, és ez a népszerűség az elfogása és a börtönben töltött idő ellenére sem csökkent. Attila azóta már jó útra tért, történetéből pedig filmet készítettek. Sok minden kiderül az alkotásból, amit eddig nem tudhattunk, például az, hogy mit tett volna akkor, ha nem kapják el. 

Ambrus Attila 50 millióval lépett volna le a tervek szerintForrás: TV2

Ha hiszik, ha nem, éppen eldöntöttem, hogy soha többé nem megyek bank közelébe, de legalábbis rablási szándékkal biztosan nem. Az utolsókor majdnem 50 milliót „kerestem", ami elég lett volna arra, hogy új életet kezdjek például a karibi térségben. Nagyjából tíz millió forintba került volna az utazás és a határokon való átjutás és negyven maradt volna arra, hogy valahogy kihúzzam a bulit életem végéig" - mesélte a Ripostnak Ambrus, aki szerint nem lenne jó ma az élete, ha tényleg úgy alakult volna. "Vagy haleledel lennék, vagy egy kocsmát üzemeltetnék valahol egy harmadik világbéli, vagy ázsiai országban. Ja, és persze minden nap rettegnék, hogy megtalálnak. Egyébként minden jó lett úgy, ahogyan történt. Ma nyugodtan alszom és látom a távoli jövőt is, hiszen tervezhető lett az életem. Ráadásul idén heteket töltöttem Ázsiában és már tudom, hogy ezerszer inkább egy magyar börtön, mint az élet arrafelé..." - mondta a Viszkis, aki annak is örül, hogy a róla szóló filmben nem tették hőssé. "Pont ahogyan vártam, megjött a déjà vu. Újra éltem minden pillanatot és nem éreztem magam tőle jól. Éppen ettől olyan tökéletes. Nem akar hősnek beállítani, vagy felmenteni az alkotás" - árulta el Attila.