Diana halála előtti óráiban egy jó barátjával beszélgetett, méghozzá Richard Kay íróval, aki most felfedi, mit tartalmazott a telefonhívásuk.

Diana hercegnő 20 évvel ezelőtt hunyt el, de még most is érdekli az egész világot, hogy milyen volt a hercegnő. Az utolsó óráiban egy jó barátjával beszélgetett, méghozzá Richard Kay íróval. Ez pedig nem volt köztük egyedi eset, rengetegszer telefonáltak egymással. A nap minden szakában keresték egymást, utoljára pedig Diana hívta fel az írót.

Diana jó barátjával beszélt utoljáraForrás: AFP/Patrick Riviere

Csapongtak a témák között, beszélgettek ruhákról is, de arról is, hogy Dianának elege van az állandó kritikákból. Az utolsó 48 órájában interjúkat adott ugyanis, és látta, hogy mindenért megkapja a magáét. "Ricardo, eldöntöttem, hogy minden közfeladatból kiszállok. Elegem van az állandó kritizálásból" – mondta akkor Diana, aki eldöntötte, hogy új irányt mutat. Ebben pedig nagy segítsége lett volna a milliárdos szerelme, Dodi: Diana elmondta, hogy szerelme apja szívesen fektetne abba az alapítványba, ahol ő vezető szerepet tölt be. Dianának nagy tervei voltak, és Egyiptomban akarta elkezdeni a segítségnyújtást úgy, ahogy azt ő elképzelte. A hercegnő arról is panaszkodott barátjának, hogy a média nem szereti Dodit.

Diana hercegnőnek voltak még terveiForrás: Getty Images/2007 Getty Images/Princess Diana Archive

Néhány nappal a tragikus események előtt pedig még Kamilla is szóba került köztük, Diana abba is belefáradt, hogy folyamatosan összehasonlítgatják őket. Valójában nem egy szép nő" – mondta akkor Richardnak. A barát azt is megosztotta a Daily Mailnek, hogy Dianának nagy tervei voltak, izgatott volt az új élet reményétől, ami sajnos nem adatott meg neki.

Vilmos és Harry Diana haláláról beszéltek: nem értették, idegenek miért siratják őt


Diana hercegnő 20 évvel ezelőtt hunyt el, halál az egész világot megrázta, de természetesen főként a gyerekeit. Vilmos és Harry dokumentumfilmben beszéltek arról, hogyan fogadták a tömegek reakcióját: nem értették, miért siratja mindenki az anyjukat. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!