Mara Wilson óriási népszerűségre tett szert a Matilda, a kiskorú boszorkányban játszott szerepével, de a magánélete nem volt olyan csillogó: kiderült, hogy a forgatások alatt elveszítette az édesanyját.

A Matilda, a kiskorú boszorkány története fiatalokat és időseket is megérintett, a sikerkönyvből adaptált film hatalmas népszerűségnek örvendett. Rendezője és producere Danny DeVito volt, aki nemcsak a háttérből vett rész a produkció elkészítésében, de szerepelt is a filmben. A főszereplő pedig Mara Wilson volt, akit akkoriban ismert meg a világ. Hiába játszott már több filmben is azelőtt, ez a produkció hozta el számára az áttörést.

Mara Wilsont mindenki imádta őt, élete azonban nem volt olyan tökéletes, amilyennek kívülről látszottForrás: AFP

Mindenki imádta őt, élete azonban nem volt olyan tökéletes, amilyennek kívülről látszott. A ma már 30 éves Mara egy könyvben számolt be arról, milyen keserves dolgokon kellett keresztülmennie a forgatás alatt.

Édesanyjánál, Suzie-nál ugyanis rákot diagnosztizáltak, ez pedig a szülei minden idejét lekötötte. Mara forgatott, míg anyja az életéért küzdött. A kislány szerencséjére voltak mellette olyan nagyszerű emberek, akik igyekeztek megkönnyíteni számára ezt az időszakot. Danny DeVito és felesége, Rhea Perlman azon voltak, hogy Marát boldoggá tegyék. A két színész felajánlotta a lány szüleinek, hogy bármikor szívesen vigyáznak Marára, ha nekik orvoshoz kell menniük, és így is lett.

Danny DeVito ott volt, amikor Marának szüksége volt ráForrás: NORTHFOTO/Birdie Thompson/AdMedia/Birdie Thompson

Rengeteg programot csináltak együtt: medencés bulikat szervezetek és kirándulásokon vettek részt. Danny és felesége tényleg mindent megtettek azért, hogy Marának könnyebb legyen, de az édesanyját senki nem tudta megmenteni. Mire véget értek a film körüli munkálatok, Suzie egyre rosszabbul lett, végül feladta a küzdelmet a rák ellen. A család teljesen összetört, Mara pedig a folytogató gyászon túl még azt is sajnálta, hogy édesanyja nem láthatta az elkészült filmet, hiszen az ő bíztatására jelentkezett a szerepre. Kiderült azonban, hogy anyja nem maradt le róla! Danny DeVito ugyanis évekkel később elárulta Marának, hogy ő meglátogatta Suzie-t a kórházban, és megmutatta neki a majdnem teljesen elkészült filmet.