Eszedbe se jusson Avril Lavigne vagy Bruno Mars nevére rákeresni, az alattuk felsorolt találatok visznek ugyanis a legtöbb veszélyes oldalra.

A csalók igyekeznek kihasználni a sztárok iránti érdeklődést, ezért egyes hírességek nevére rákeresve sokszor nem azt kapjuk, amit vártunk: veszélyes oldalakra terelnek minket. A McAfee kiberbiztonsági cég összeállított egy listát arról, hogy mely celebek a legveszedelmesebbek. Az élen Avril Lavigne jár.
Az énekesnő 2002-ben lett világhírű a Complicated című számával, de egy jó ideje eltűnt a nyilvánosság elől, ugyanis Lyme-kórral küzd.

Avril Lavigne nevével jobb vigyázniForrás: AFP/Larry Marano

Nemrég azonban bejelentette, hogy 2017-ben új albumot jelentet meg, ezért ismét felélénkült az érdeklődés az énekesnő iránt. Így viszont a csaló, megtévesztő oldalak is egyre többen lettek, az énekesnő pedig a veszélyes celebek élére került. A cég tapasztalatai szerint az Avril Lavigne free mp3 kifejezés beírása a keresőbe 22 százalékban olyan oldalakra vezeti a rajongókat, amelyek rosszindulatúak. De nemcsak az ő nevével élnek vissza, ott van Bruno Mars is, az ő nevére rákeresve sem éri meg ész nélkül kattintgatni, de Carly Rae Jepsen, Zayn Malik és Celine Dion nevével is átverik a rajongókat - írja az MTI. "A mai digitális világban azonnal meg akarjuk szerezni az elektronikus eszközeinkre a legújabb albumokat, videókat, filmeket" – mondta Gary Davis, a cég elnökhelyettese. Arra figyelmeztet, hogy jobb óvatosabbnak lenni, és alaposan átgondolni, tényleg le akarjuk-e kattintani az oldalt. "A klikkelés előtti gondolkodás hosszú időre segíthet megőrizni az internetes biztonságot" – árulta el a szakértő.