Különleges eseményről számolt be nemrég Pikali Gerda. Kiderült, hogy Rékasi Károly végre ismét színpadra állhat. 

A tragikus motorbaleset hosszú időre tönkre tette Rékasi Károly életét. A rehabilitáció fájdalmas és hosszadalmas volt, ami fizikailag és lelkileg is megviselte a színészt. Próbatétel elé érkezett a párkapcsolatuk is, ráadásul anyagi nehézségekkel is adódtak.. Ám a problémák idejének végre vége, erről mesélt lelkesen a színésznő: 

Rékasi Károly végre visszatérhet a színpadra, Pikali Gerda rendkívül boldogFotó: Tuba Zoltán/Origo, Hámori Zsófia/Life.hu

"Nagyon jó formában van Károly, a héten már elkezdtünk próbálni. Már alig várta, hogy visszatérjen, én meg hogy újra együtt dolgozzunk. Most újra fel kell vennünk a tempót, hiszen próbálunk, játszunk, forgatunk és éjszaka együtt tanuljuk a szöveget. Ez azonban rettenetesen inspirál és elfeledteti velem a fáradtságot. Három éve nem voltam nagyobb pihenésen, nyáron is csak hosszú hétvégéink voltak a gyerekeimmel vagy Károllyal.

Az viszont, hogy végre vissza tud térni és gyakorlatilag újra tudjuk kezdeni az életünket, mindenért kárpótol. Nehéz volt mindkettőnknek ez a két év, sokat kellett küzdenünk. Én minden karácsonykor türelmet kértem a Jóistentől, voltak pillanatok, amikor szükség is volt rá. A szerelmünk viszont erősebb volt mindennél, és sikeresen átvészeltük ezt a hosszú és nehéz időszakot. Mindig is éreztem, hogy ő az, akit kerestem, igazi gentleman, ez manapság már sajnos kihalóban van" -írta meg a Lokál.