Demcsák Zsuzsa néhány hét után távozott az ATV műsorvezetői székéből botrányosra sikeredett interjúja miatt. Állítólag közös megegyezéssel zárult a megbeszélés a vezetőség és a tévés között, ám a csatorna súlyos milliókat bukott...

A Bors egy tévés szakjogászt kérdezett a Demcsák-ügy kapcsán, ugyanis a csatorna iparági pletykák szerint nagyon sokat költött (több százmilliót) az őszi kampányára, amiben természetesen Demcsák Zsuzsa is felbukkan, olyannyira, hogy óriásplakátjai még most is kint vannak szerte az országban.

A jogász elárulta, hogy Demcsáknak szerencséje van, amiért a csatorna vezetősége megadta neki azt a kegyet, hogy közös megegyezésre hivatkozva bontottak szerződést, mert egy esetleges kirúgás súlyos következményeket vont volna maga után.

Demcsák ZsuzsaForrás: TV2

"A hivatalos kommunikáció szerint közös megegyezéssel zárult az ügy, de szerintem ebben az országban, akinek már valaha szűnt meg munkahelye, az tudja, hogy ez az esetek 99 százalékában azt jelenti, hogy „ki vagy rúgva, de legyen esélyed új állást találni. Ez persze nem zárja ki azt, hogy valahol létrejöhet közös megegyezés, de az elválás – akár a magánéletben – viszonylag ritkán sikerül súrlódásmentesen. Pláne Demcsák Zsuzsa ügyében, ami ugye a nyilvánosság előtt zajlott, vagyis mindenki láthatta, mi történt. Ha Zsuzsa nem ivott, nem gyógyszerezett, csak fáradt volt, akkor is azt tudom mondani jogászként, hogy az lett volna a felelősségteljes döntés, ha nem ül be a stúdióba, ugyanis ha nagyon szigorúan vizsgáljuk az esetet, a kereskedelmi csatornának komoly presztízsveszteséget és/vagy anyagi kárt okozhatott az elmúlt pár nap. A jövőbeli riportalanyok gondolhatják úgy, hogy nem mennek be interjúra, hiszen ebben a tévében dekoncentrált műsorvezetők vannak, akikkel beszélgetve elvész a lényeg a mondandójukból. Vagy a Demcsákot helyettesítő műsorvezetőknek több fizetést kell adni a pluszmunkáért. Ha akarta volna a televízió jogi osztálya, simán indíthatott volna egy kártérítési pert a műsorvezető ellen szándékos károkozásért, ami milliókba került volna Zsuzsának. Nagylelkűek voltak vele" -ecsetelte a jogász.