Két napig vakon élt Marcellina

Forrás: www.vakokintezete.hu -
Marcellina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marcellina elhatározta, hogy jótékonysági koncertsorozattal segít a Vakok Állami intézetének. Az énekesnőt ugyanis különös kapcsolat fűzi a látássérült emberekhez, ugyanis Molnár János, a Marcellina PJT billentyűse vak volt. A szaxofonos kért két napot, hogy maszkkal a szemén, vakon élhesse a hétköznapjait.

"Az első két óra tragikus volt. A határán voltam annak, hogy feladom. Szédültem, hányingerem volt, pillanatok alatt kiszáradtam. Literszámra ittam a vizet. Az érzékszervi kibillenésem megviselt fizikailag. Elkezdtem a közös programokat. Párnahuzatot cseréltem, kimentem a mosdóba, majd következett a cérnabefűzés. Ettől magamhoz tértem, mert sikerült. Amikor elkezdtünk az intézetben közlekedni, úrrá lett rajtam a pánik. A hangom is megváltozott. Csak késő délutánra tértem magamhoz. Elengedtem a tudatot, hogy látás nélkül nem tudok élni. A fülemre, az orromra, a kezemre koncentráltam, és ezek brutálisan elkezdtek működni" - mesélte a Borsnak az énekesnő, aki túl van a különös próbatételen.

Forrás: www.vakokintezete.hu

"Azt hittem, hogy az utcai zajoktól szétmegy az agyam. Az evéssel már nem volt gond, mert az ujjammal érzékeltem a tányért, és azt is, hogy mennyi van benne. Ezek az élmények lenyugtattak. Tudomásul vettem, hogy ez a maximum, amivel gazdálkodhatok. A fáradtságtól úgy aludtam, mint a bunda. Kedden, amikor az intézetben marhahús volt az ebéd, már késsel, villával ettem. Aztán, amikor délután négykor levettem a maszkot, a vakító fénytől lettem rosszul, szédültem és fél órát napszemüvegben kellett ülnöm" - mondta el tapasztalatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.