A Teréz körúti robbantót már nem pusztán a merénylet elkövetésével gyanúsítják, laptopján ugyanis találtak egy zsaroló levelet, amelyben egy millió eurót követelt volna a Belügyminisztériumtól. Ügyvédje szerint azonban nem ő írta azt az üzenetet.

P. Lászlót azzal gyanúsítják, hogy a Teréz körúton egy általa készített robbanószerkezetet léptetett működésbe, ezzel pedig két járőrt is megsebesített. Elfogása után sokáig tagadta, hogy ő robbantott volna, később mégis beismerő vallomást tett. Már azonban nemcsak robbantással, hanem terrorcselekmény előkészítésével is vádolják, ugyanis számítógépén egy levelet találtak, melyet a Belügyminisztériumnak címeztek.

A Teréz körúti robbantó ügyvédje szerint nem a védence írta a zsaroló leveletForrás: TV2

Az üzenetben egymillió eurót követelt, különben sokkal nagyobb bombát robbantott volna. Az e-mailt nem küldte el, és az ügyvédje szerint nem is ő írta. „Nem tartom kizártnak, hogy valaki más is használhatta védencem számítógépét. Kihallgatásakor ugyanis kiderült, hogy olyan szó is szerepel a fenyegető levélben, amit ő soha nem használ. Az írásban egy helyesírási hiba is van, amire éppen az ügyfelem hívta fel mindenki figyelmét. Aki azonban ilyet észrevesz, nem hiszem, hogy maga vétette a hibát" – mondta a Blikknek dr. Szikinger István. A lap szerint ez a szó a szög, a levélben szegként szerepel, de P. László a kihallgatások alatt mindig szögként mondta.