A gyanú szerint illegálisan szaporított kutyákat darálhattak le egy Pest megyei tanyán. A Ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány figyelmét egy telefonáló hívta fel a borzalmakra, öt kutyát sikerült élve kimenteniük.

A Pest megyei Kocséron egy tanyán tettek látogatást a Ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány emberei, miután egy telefonáló borzalmas állapotokra figyelmeztette őket. A telefonáló a tanya volt tulajdonosának a lánya, aki csak azért ment vissza, hogy megnézze, mi lett az egykori tulajdonukból. Erre azonban nem számított. Az alapítvány tagjai egyből kiutaztak, és rögtön tudták, hogy szörnyűségek helyszíne volt a terület.

Kutyákat darálhattak egy Pest megyei tanyán - Képünk illusztrációThinkstock

„Borzasztó látvány és förtelmes bűz fogadott bennünket, amikor kiérkeztünk, de már jóval messzebbről is érezni lehetett, hogy valami nagyon nincs rendben. Mindenhol halomban álltak a csontok és a töméntelen sok szőrcsomó. A kenneleket, ami a kutyák fekhelye is volt, az állatok ürüléke és földi maradványai borították. Öt, borzalmas állapotban lévő kutyát kiszabadítottunk, s azonnal az állatorvosainkhoz vittük. Nemhogy ételük nem volt a ketrecükben, de kettőnek még fény sem jutott be a zárkájába. A szaporítótelep udvarán egész kutyatetem-maradványok is hevertek szétszórva. De a legelképesztőbb, hogy találtunk egy helyiséget, ahol egy hatalmas daráló volt, s mellette fehér szőrcsomók hevertek mindenhol" – számolt be a Borsnak a menhely alapítója.