Verebes István az Egyenes beszéd című műsorban mondta el véleményét Marton László zaklatási ügyében, amiért aztán sokan támadták. Most a Facebookon szólalt meg újra.

Verebes István szerint vannak színésznők, akiknek meg lehet fogni a fenekét és vannak, akiknek nem. Véleménye igencsak megosztotta az olvasókat, ezért most úgy érezte, megint meg kell szólalnia.

"Véleményt mondani hívtak, mentem, mert nem gondolom, hogy óvakodnom kellene a nyilvános megszólalástól. Volt benne részem elég, gyakorlott vagyok "hatásaim" fogadására. Mérleget vonni most sem fölösleges, de csalóka. Ha komolyan veszem az elutasítást, gyalázkodást, komolyan kellene vennem a rajongást, a teljes körű elismerést is, amelyekből a duplája akad. Hát, így van ez!... Aki próbálja őszintén tálalni kételyeit, aki próbálja tudomásul venni a jogi, a lélektani, a társadalmi és szakmai elismertség más és másféle fajtáit, súlyait, mondjuk úgy: nehezékeit, és a morálisakat is, aki nem akar sem jóhiszemű, sem rosszindulatú lenni, aki a züllésben keresi és leli meg a békétlenséget, arra azt mondják: "mindenkinek meg akar felelni", meg azt is, hogy "megosztó személyiség". 1. Ki a francnak akarnék megfelelni ennyi idősen, ennyi munkás évtized után?! És nem én osztok meg másokat, dehogyis, mások osztják meg magukat egymástól, én csak hol egyikkel, hol másikkal nem értek egyet -, vagy éppenséggel érteni vélem, amit vélnek. Coda: megnyugtatásul: a helyzet nem romlik tőlem se, igaz, javulni sem képes...! - írta közösségi oldalán.