Sarah Polley a Váratlan utazásban lett ismert, ennek ellenére mára lefordult a színészettől, és inkább rendezőként tevékenykedik. Évekkel ezelőtt neki is volt egy érdekes találkozása a molesztáló producerrel, Harvey Weinsteinnel.

A Harvey Weinstein ellen valló nők száma egyre nagyobb. A legkülönfélébb helyzetekről és esetekről számoltak be eddig: van, aki nemi erőszakkal, van aki pedig molesztálással vádolja, de olyan szerencsés is akad, akivel a producer csak éreztette, lehetne köztük valami. Utóbbi történt meg a Váratlan utazásból ismert Sarah Polley-val is, amikor még színészkedett.

Sarah Polley a Váratlan utazásbanForrás: CBC Television

Éppen egy film fotózásán volt, amikor hirtelen megkérték, hogy menjen Harvey Weinsteinhez. Nem végeztek, a producer egyszerűen csak látni akarta őt akkor, és nem később. Taxiba ült, és szerencséjére egy újságíró is vele tartott. Az illető tudhatott már valamit, mert biztosította a fiatal lányt, hogy nem mozdul el mellőle. „Odaértem és Mr. Weinstein nem is vesztegette az időt, az újságíró és egy másik munkatársa előtt kezdte el mondani, hogy néhány éve egy híres sztár ült abban a székben, amelyikben én, és a kettejük között lévő szoros kapcsolat miatt kapott főszerepeket, és nyert díjakat. Azt mondta, ha köztem és közte is ilyen szoros lenne a kapcsolat, hasonló karrierem lehetne, mert ez így működik" – írta Sarah, aki elutasította az ajánlatot, mert nem nagyon érdekelte a színészkedés. „Gyakran elgondolkodom, hogyan viselkedtem volna akkor, ha mindenem a színészkedés lett volna. Egy olyan ember előtt ültem, aki óriási hatalommal bírt. Ha valakit érdekel a filmezés olyan rendezőkkel, akik érdekesek, akkor ő nem olyasvalaki, akit csak úgy elküldhetsz"fejtette ki véleményét Sarah hozzátéve, szerencsésnek érzi magát, hogy nem akart színészkedni.