Egy tudós állítja: a halál utáni élet lehetetlen

Forrás: Thinkstock -
halál élet vélemény élet a halál után tudósok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy a kaliforniai kutató azt állítja, hogy a halál utáni életre egyáltalán semmi esélyünk sincs. Ilyen egyszerűen nem létezik. 

Sokan úgy gondolják, hogy valaminek muszáj történnie velünk a halál után, hiszen olyan sok megmagyarázhatatlan jelenség enged erre következtetni. Mások azonban pont az ellenkezőjét állítják: azáltal, hogy élettelenné válik a fizikai test, véget ér az élet. Nincs lélek, nincs túlvilág, hiszen az ember biológiai, kémiai és fizikai reakciók sorozata, és nem több.

Vajon mi történik velünk a halál után? Valaki szerint élünk tovább egy másik formában, valaki szerint pedig nem történik semmi Forrás: Thinkstock

Sean Carroll, a Kaliforniai Műszaki Egyetem kozmológusa és fizika professzora szerint a fizika törvényeit alapul véve könnyedén megdönthető a túlvilági élet létezése. A professzor elmagyarázta, hogy az emberi elme atomok és elektronok láncolatából áll, amelyek az emberi test elpusztulása után nem képesek önálló életre. Hiszen ezek csak szervetlen részecskék.

Az autó motorja sem működik, ha lebontjuk a körülötte lévő vázat. Azt viszont a doki is belátja, hogy a gondolataink, a tudásunk, és minden, ami a fejünkben valaha megszületett, lenyomatot képez a sejtjeinkben, így az atomokban is.

A tudósok többsége kizártnak tartja, hogy legyen élet a halál után Forrás: Thinkstock

Ám ettől még szellemi részecskékről és a lélek további életéről szó sincs, hiszen ez az élet alapvető törvényeibe ütköző, alaptalan elképzelés - írta meg az Express.

Kirúgták az ELTE professzorát szexuális zaklatás miatthttp://www.life.hu/news/20171108-szexualis-zaklatas-miatt-kirugtak-az-elte-professzorat.htmlEgy alkalmazott vádolta meg az ELTE egyik professzorát szexuális zaklatással, az ügyben zajlott vizsgálat lezárult: az egyetem azonnal kirúgta az oktatót szexuális zaklatás miatt. NewsOrigo31 éves focista a szerdai horrorbaleset halálos áldozatahttp://www.life.hu/news/20171109-31-eves-focista-a-szerdai-horrorbaleset-halalos-aldozata-tolna-6-os-ut.htmlEgy busz és egy személygépkocsi ütközött össze szedra hajnalban a 6-os úton, Tolnánál. A tragédiát a busz okozta, nem adta meg az elsőbbséget a szabályosan közlekedő autósnak.NewsOrigoSzürreális emberek a metrókon 1. rész: ülve pisilnek és hagymát aprítanak http://www.life.hu/news/20171108-szurrealis-emberek-a-metrokon-pisilnek-es-hagymat-apritanak.htmlAz emberek annyi furcsaságot látnak nap mint nap, hogy sok eseményre már fel sem kapják a fejüket. Ezek a metrón elkapott pillanatok viszont még úgy is szürreálisak, hogy az embereknek egyre magasabb az ingerküszöbük. NewsOrigoA londoni metróban táncolt anyaszült meztelenül egy férfi: videó (18+)http://www.life.hu/news/20171108-a-londoni-metroban-tancolt-anyaszult-meztelenul-egy-ferfi.htmlAz utasok azt sem tudták, hová nézzenek a londoni metróban, egy férfi ugyanis anyaszült meztelenül rúdtáncolni kezdett a kapaszkodóval... NewsOrigoMeghalt az Apollo-12 pilótája, Richard Gordon: 88 éves volthttp://www.life.hu/news/20171108-meghalt-az-apollo-12-pilotaja-richard-gordon-88-eves-volt.htmlAz Apollo-12 űrprogram pilótája, Richard Gordon 88 éves korában elhunyt. Az űrhajóst Kaliforniai otthonában érte a halál. News--Kerényi Miklós Gábor az ATV Híradójának nyilatkozott http://www.life.hu/news/20171107-kerenyi-miklos-gabor-az-atv-hiradojanak-nyilatkozott.htmlKerényi Miklós Gábort, az Operettszínház zaklatással vádolt rendezőjét ma menesztették állásából. A színház közleményt adott ki, amire Kerényi is reagált közösségi oldalán. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.