Egy a kaliforniai kutató azt állítja, hogy a halál utáni életre egyáltalán semmi esélyünk sincs. Ilyen egyszerűen nem létezik. 

Sokan úgy gondolják, hogy valaminek muszáj történnie velünk a halál után, hiszen olyan sok megmagyarázhatatlan jelenség enged erre következtetni. Mások azonban pont az ellenkezőjét állítják: azáltal, hogy élettelenné válik a fizikai test, véget ér az élet. Nincs lélek, nincs túlvilág, hiszen az ember biológiai, kémiai és fizikai reakciók sorozata, és nem több. 

Vajon mi történik velünk a halál után? Valaki szerint élünk tovább egy másik formában, valaki szerint pedig nem történik semmiForrás: Thinkstock

Sean Carroll, a Kaliforniai Műszaki Egyetem kozmológusa és fizika professzora szerint a fizika törvényeit alapul véve könnyedén megdönthető a túlvilági élet létezése. A professzor elmagyarázta, hogy az emberi elme atomok és elektronok láncolatából áll, amelyek az emberi test elpusztulása után nem képesek önálló életre. Hiszen ezek csak szervetlen részecskék. 

Az autó motorja sem működik, ha lebontjuk a körülötte lévő vázat. Azt viszont a doki is belátja, hogy a gondolataink, a tudásunk, és minden, ami a fejünkben valaha megszületett, lenyomatot képez a sejtjeinkben, így az atomokban is. 

A tudósok többsége kizártnak tartja, hogy legyen élet a halál utánForrás: Thinkstock

Ám ettől még szellemi részecskékről és a lélek további életéről szó sincs, hiszen ez az élet alapvető törvényeibe ütköző, alaptalan elképzelés - írta meg az Express.