Üzenetet küldtünk egy másik civilizációnak

Forrás: NASA -
fizikus üzenet ufó Stephen Hawking földönkívüli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bátor vállalkozásra szánták el magukat a tudósok: üzenetet küldtek egy másik társadalomnak, amely 12 fényévnyire van tőlünk. 

Üzenetet küldtünk egy tőlünk 12,36 fényévnyire található vörös törpére amely a GJ 273 nevet viseli. A vörös törpe ( kicsi, viszonylag hideg csillagok gyűjtőneve), az elképzelések szerint egy olyan csillagrendszer tagja, amely alkalmas lehet a földi élethez hasonló civilizációk életbentartására.

Az ötlet vezetője egy San Franciscó-i szervezet, a METI (Messaging Extra Terrestrial Intelligence), amelynek döntését már többen is negatív bírálattal illették. Bizonyos vélemények szerint lehetetlenség ilyen távolságba üzenetet küldeni, mások pedig úgy vélik, hogy fogalmunk sincs kik élnek a másik égitesten, és egyáltalán nem biztos, hogy barátságos élőlényekről van szó.

Idegen civilizációnak küldtünk üzenetet Forrás: NASA

Ugyanettől fél a híres fizikus, Stephen Hawking is, és Dan Werthimer is, aki a berkeley-i Kaliforniai Egyetem SETI kutatója. Véleménye szerint ez pont olyan, mintha úgy dobnánk be egy követ az erdőbe, hogy nem tudjuk, lakik-e odabent farkas, tigris vagy medve.

Az üzenetet természetesen nem SMS-ben küldtük el, hanem egy rádióteleszkóp segítségével. - írta meg az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.