A pedofil békési tanár hamis iratokkal akarta Londonba szöktetni 11 éves diákját, de a reptéren elkapták őket. A kisfiút azóta egy pszichiátriai osztályon kezelik, a 32 éves tanár pedig előzetes letartóztatásban van.

Szoros kapcsolat alakult ki a 32 éves békési tanár és a 11 éves diákja között, akik nem tanórákon, hanem iskolán kívüli szakkörökön ismerkedtek meg. A pedofil férfi a gyerekkel együtt megpróbált Londonba szökni, hogy új életet kezdjenek, mindent jó előre eltervezett. Hamis iratokat rendelt Egyiptomból, repülőjegyet vett és eladta a kocsiját, hogy legyen kint pénzük, ám az ellenőrzéseken nem jutottak át. A férfi bőröndjéből tüzetes átvizsgálás után előkerültek az iratai és szexuális segédeszközök.

A gyermeket pszichiátrián kezelik - Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

A 11 éves kisfiút azóta egy pszichiátriai osztályon kezelik. Mióta feltartóztatták őket a reptéren, a diákunkat egy kórház pszichiátriáján kezelik. A tanulónkról azt tudom elmondani, hogy normális viselkedésű gyermek, aki a koránál fogva ragaszkodik a nevelőihez. Egy természetes, egészséges kisgyerek, akihez közel került egy ilyen személyiség" - nyilatkozta a Borsnak Kovács Dániel, a fiú általános iskolájának igazgatója. Hozzátette, a többi tanulón egyelőre nem látja a trauma jeleit, de még nagyon frissek a történtek. A diák szülei még a nyáron tettek feljelentést a tanár ellen, mert részletekbe menő szexuális tartalmú üzeneteket találtak gyermekük telefonján. A nyomozás elindult ugyan, de a tanár szabadlábon maradt, és tovább taníthatott. A kisfiú pedig megharagudott szüleire a feljelentés miatt, egyre távolabb került tőlük.

A bíróság a tanárt gyorsított eljárásban embercsempészés, családi jogállás megsértése és okirat-hamisítás miatt egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, pedofília és kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt pedig előzetes letartóztatásba helyezte.