Furcsa elképzelni, hogy valaki ne vágyna kisbabára, pedig bizony sokan vannak, akik nem szeretnék háttérbe szorítani önmagukat valaki más kedvéért. Még akár egy saját csemete kedvéért sem. 

Oprah Winfrey

Mint ismeretes, Oprahnak nincs gyermeke, és mivel már elmúlt 63 éves, elég valószínű, hogy soha nem is lesz. Pedig minden lehetősége adott lehetett volna a projecthez, hiszen 1986 óta együtt van Stedman Graham pedagógussal, mégsem vállaltak kisbabát. 

Oprah elárulta, hogyha lennének gyermekei, valószínűleg utálnák őt. Ugyanis biztosan nem szorította volna háttérbe a The Oprah Winfrey Show-t, ahogy az ezzel járó sok munkát, reflektorfényt és sikert sem. Egyszerűen nem akart lemondani az addigi életéről, ezért inkább nem szült. 

Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

Jennifer Aniston 

Az emberek egyszerűen képtelenek elfogadni, hogy a gyönyörű színésznő nem akar gyermeket vállalni. Volt már szó arról számtalanszor, hogy terhes, aztán mindig kiderült, hogy valójában nem. Arról is született cikk, hogy biztos nem lehet gyermeke, csak nem akarja bevallani. Sokak szerint az árvaházi látogatásaival akarja kompenzálni a saját gyermektelenségét, ám a hollywoodi sztár ezen nagyokat mosolyog. 

Mint elmondta, attól még, mert nem szült gyereket, nem biztos, hogy nem tudja megélni az élet más területein az anyai gondoskodás élményét. Akár a házasságában, mások gyermekeivel, barátokkal vagy háziállatokkal is.

Jennifer AnistonForrás: AFP/Jean-Baptiste Lacroix

Cameron Diaz 

A szexi szőkeség az élete egy pontján megértette, hogy a gyermekvállalás mérhetetlen felelősséggel jár. Onnantól kezdve az illetőnek egy másik életről kell folyamatosan gondoskodnia, és ez rettentően nagy nyomás. Cameron úgy érezte, ez nem neki való. 

Főleg nem úgy, hogy a születéstől számított 18 éven belül (minimum) ebből a szerepből nem lehet kibújni. Éppen ezért belátta, hogy nem alkalmas erre a feladatra. 

Cameron DiazForrás: Steve Jennings / Getty Images North America / AFP

Renée Zellweger

A 48 éves sztár elmondta, hogy imádja az életét, és azt, hogy mindig azt tehet, amihez éppen csak kedve van. Szereti megragadni a különleges pillanatokat, és belengedni magát a hirtelen jött lehetőségekbe. 

Ezt egy gyermek mellett nem tehetné meg. Már pedig enélkül úgy érezné, hogy nem lenne önmaga, és azt végképp nem akarta, hogy a saját hibás döntése miatt a saját csemetéjére haragudjon. Ezért inkább úgy döntött, lemond a babavállalásról. 

Renee ZellwegerForrás: AFP

Kim Cattrall

A Szex és New York dögös Samanthája bevallotta, hogy hosszasan küzdött a biológiai óra és a társadalomból rászakadó nyomásérzéssel. Viszont sokáig nem érezte magát késznek a feladathoz, ráadásul sokszor a párkapcsolatait sem tartotta elég stabilnak a porejcthez. 

Később pedig már azzal magyarázta a gyermektelenséget, hogy a Szex és New York forgatásai miatt nem volt ideje, ezért kifutott az időből. 

Kim CattrallForrás: AFP