Krug Emlíia 15 kilótól szabadult meg néhány hét alatt, pedig nem akart fogyni. Elinte örült a súlyvesztésnek, de egyre gyengébb és gyengébb lett, mígnem a lábán is alig bírt megállni. Ekkor ment el kivizsgálásra, ami kiderítette, hogy komoly betegség áll a fogyásának hátterében. 

Az ATV műsorvezetője néhány évvel ezelőtt hirtelen fogyott le, szinte a semmitől. Két és fél hónap alatt 15 kilótól szabadult meg, aminek eleinte nagyon is örült, de a súlyvesztéssel együtt az ereje is elment. Egyre gyengébb és gyengébb lett, de nem tudta, hogy mi állhat az egész hátterében. Végül kiderült, hogy súlyos gluténérzékenysége van.

Hónapok kellettek, mire újra rendbejöttForrás: Instagram/Krug Emília

"Fogalmam sem volt arról, hogy gluténérzékeny vagyok. Persze utólag már látom azokat a tüneteket, amelyekből esetleg sejthettem volna, például hogy egy adag tészta után úgy néztem ki, mintha négy-öt hónapos terhes lennék. De hosszú hónapok teltek el, mire kiderült, mi a bajom. A dologra úgy derült fény, hogy letepert egy influenza, az erre szedett antibiotikum pedig nagyot rontott a helyzeten, eltüntette a bélbolyhokat. Egyre fáradtabb voltam, hiszen semmilyen tápanyag nem szívódott fel a szervezetemben, az étel az előtt kijött, hogy megemésztődött volna. Egy tízperces buszút kifárasztott. Azt éreztem, hogy görcsben van az egész testem. A vizsgálatok először nem mutattak ki semmit. Az utolsó csepp az volt, amikor egyik nap megmostam a hajam, és annyira gyenge voltam, hogy nem volt erőm állva megszárítani. Akkor mondta a férjem, hogy elég, irány a kórház" - végül egy gyomortükrözés után kiderült, hogy mi a baja. "Közel egy évbe tellett, mire rendbe jött minden, újra megerősödtem, mert még a hajam fele is kihullott a betegség miatt. Most már jól vagyok, a szeretteim még gluténmentes palacsintát is megtanultak sütni a kedvemért! Szerencsére egyre több helyen lehet venni gluténmentes ételeket, igaz, a legtöbb elég drága, pedig sokunkat érint ez a betegség. Ami számunkra nem divatos diéta, hanem életre szóló kényszer, ezt nagyon fontos tudni" - mondta a Blikknek a műsorvezető.