Soroksári futónő megölése: Előkerült egy videó, őket keresi a rendőrség

gyilkosság Gyurik Krisztina soroksári futónő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A soroksári emberölés kapcsán újabb szemtanúk jelentkezését várja, és az ötmillió forint nyomravezetői díjat továbbra is fenntartja a rendőrség. Gyurik Krisztinát négy éve ölték meg kocogás közben egy elhagyatott területen. A gyilkost azóta sem találták meg, a rendőrség most szemtanúkat keres.

A rendőrség most a honlapján közölte: a bűncselekmény felderítése érdekében szükségessé vált több, a rendőrség előtt jelenleg még ismeretlen személy tanúkihallgatása - írja az atv.hu.

A rendőrség várja:

1. Annak a 40 év körüli, vékony testalkatú, kék szemű, szemüveges, hiányos felső fogazatú, őszes-barna haját copfban viselő férfinak a jelentkezését, aki 2013. szeptember 16-án, 21-én, 25-én megfordult a Budapest XXIII., Felső Dunasor 1. szám alatti hotelben és környékén. A férfi szürke rövidnadrágot, hosszúujjú pólót és bakancsot viselt.

2. Annak a kerékpáros férfinak a jelentkezését, aki 2013. szeptember 25-én 18 óra 18 perckor az Oázis kertészet előtt egy sötét kerékpárral haladt a Vízisport utca felé. A férfi sötét kerékpáros sisakot és kékeszöld felsőruházatot viselt.

3. Annak a 2000-2005 közötti évjáratú, világosszürke Volkswagen Passat vezetőjének a jelentkezését, aki 2013. szeptember 25-én 19 óra körül a Meddőhányó utcából a Vízisport utcába hajtott, ott megfordult, és ugyanezen az útvonalon távozott, majd később 21 óra 43 perckor a Meddőhányó utca irányából a szennyvíztisztító felé haladva befordult a kerékpárútra, és onnan 23 óra 9 perc körül távozott.

4. Annak a kerékpáros férfinak a jelentkezését, aki 2013. szeptember 25-én 20 óra 10 perckor az Oázis kertészet előtt kerékpározott a Helsinki út irányába, majd négy perc múlva vissza a Vízisport utca felé. A férfi sötét kerékpáros sisakot és sötét felsőruházatot viselt.

5. Annak a világos színű VW Golf kombinak és az azzal együtt közlekedő világos színű, zárt Mercedes kisteherautónak a sofőrjeit, akik 2013. szeptember 25-én 20 óra körül az Oázis kertészet előtt haladtak el a Vízisport utca felé, majd a Vízisport utcán közlekedtek tovább.

6. Annak a kisméretű, ponyvás utánfutóval közlekedő sötét gépkocsi, illetve egy másik, világos árnyalatú gépkocsi vezetőinek jelentkezését, akik 2013. szeptember 25-én 20 óra 30 perc körül a Vízisport utca irányából a szennyvíztisztító felé haladva befordultak a kerékpárútra, majd onnan 21 óra 6 perc körül egymás után távoztak.

7. Annak a kerékpáros férfinak a jelentkezését, aki 2013. szeptember 25-én 21 óra 30 perc körül a Szigetdűlő középső útján kerékpározott a Dobó utca felől a szennyvíztisztító felé és a kerékpárúton megállt. A férfi körülbelül 185-190 centiméter magas, kerékpáros sisakot és széldzsekit viselt, kerékpárja sötét színű volt, a váz első részén világos díszítéssel.

Azok is jelentkezzenek a rendőrségen, akiknek információi vannak a gyilkosságról, vagy a felvételen látható személyeket felismeri.

Amit az ügyről tudni lehet

Soroksár külterületén a 36 éves helybeli családanyát, Krisztinát 2013. szeptember 25-én kora este szokásos kocogása közben támadták meg gyilkosai. A holttestére másnap kora hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadói lemeztelenítették, speciális matrózcsomókat használva megkötözték, brutálisan megverték, megbecstelenítették, majd megfojtották.
Kezdetben a nő férjét gyanúsították a gyilkossággal, ám a rendőrség két férfi DNS-ét azonosította a holttesten, később viszont kiderült, hogy az egyik minta egy boncmester gondatlansága miatt kerülhetett rögzítésre. 2014 áprilisában a Best magazin arról számolt be, hogy a nőnek halála előtt eltitkolt kapcsolata volt egy férfival. Férje később kijelentette, ezt a kapcsolatot okolja a gyilkosságért.
A Bors információi szerint a rendőrség 2016-ban tanúként hallgatta ki az állítólagos szeretőt. A férfi vállalta a hazugságvizsgálatot is, azonban nem sokkal meghallgatása után váratlanul elhunyt. A portál információi szerint, halálát aortarepedés okozta. A férfi házasságban élt, és nem messze attól a helytől lakott, ahol Gyurik Krisztina rendszeresen kocogott. A rendőrség ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.