Egy thai kisifú története botránykoztatta meg a világot, aki öt éven át élt egy ketrecben. Az édesapja most elmesélte, miért zárta be a fiát oda. 

A 38 éves Chaman Duangjan egyedülálló szülőként él Thaiföldön. Három fiúgyermek édesapja, ám a legkisebb gyerekkel bizony komoly gondok vannak. A 9 éves Porrames ugyanis 4 éves korában egy autóbalesetben komoly fejsérülést szenvedett, és azóta teljesen megváltozott. Kapott ugyan kezeléseket, és látszólag felépült, de a viselkedése teljesen kiszámíthatatlan lett. Nem lehet más gyerekek közé vinni, ugyanis állandóan elszalad, megszökik, és a közeli erdőbe menekül. 

Éveken át ketrecben kellett tartani fiát egy thai apukának (képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock

Chaman rengeteg orvosnak megmutatta a kisfiút, de semmilyen változás nem történt, ezért saját maga épített fából egy óriási ketrecet, ahova minden reggel munka előtt bezárja a gyereket, és délután hazaérkezés után kiengedi. Napközben a szomszédok adnak neki enni. 

"Nagyon sajnálom Porrames-t, de úgy érzem, nincs már más választásom. A tünetei semmitől sem enyhültek, én pedig úgy éreztem, veszélben van. Sokszor anyaszült meztelenre vetkőzve szaladgált a városban" - mesélte elkeseredetten az édesapa. 

A helyi vöröskereszt is tudomást szerzett az esetről, akik anyagi adománnyal próbálják támogatni a nehézkesen élő családot, illetve azt mondták, segíteni fognak abban, hogy megtalálják a fiú furcsa viselkedésének okát. A 9 éves fiúról készült videót itt tudod megtekinteni.