Különleges jelenségekkel készül erre a hónapra a Hold

Forrás: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo -
csillagászat szuperhold Kék Hold Hold
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különösen ritka jelenségeket láthatunk az éjszakai égbolton ebben a hónapban. Több ritkaság is fellelhető majd egyszerre. 

Ritka jelenségekkel örvendeztet meg minket a Hold ebben a hónapban. Például Kék Hold lesz, amit nem szó szerint kell értelmezni. Ugyanis semmi köze a kék színhez, hanem azt jelenti, hogy ebben a hónapban kétszer is lesz telihold: az első teliholdon már túl vagyunk, a második pedig január 31.-re várható.

Különleges látványosságokra készül a Hold ebben a hónapban Forrás: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Ilyen csak 2-3 évente egyszer szokott előfordulni, ezért ez kifejezetten ritkaságnak számít. Bizonyos források szerint a "kék" jelző az óangol "belewe" kifejezésből maradt fenn.

Ezen kívül pedig szuperhold is lesz, szintén január 30-31-én. Ez azt jelenti, hogy a Hold a Föld körüli elliptikus pályájának hozzánk legközelebb eső pontján áll, mikor teliholddá válik. Ennek köszönhetően sokkal fényesebbn lesz, de szabad szemmel különösebb eltérést nem lehet látni. - írta meg a Space.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.